x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre atacatorii de la Londra a apărut într-un documentar difuzat recent de Channel 4

Unul dintre atacatorii de la Londra a apărut într-un documentar difuzat recent de Channel 4

05 Iun 2017   •   22:00
Unul dintre atacatorii de la Londra a apărut într-un documentar difuzat recent de Channel 4

Poliţia britanică a anunţat, luni, că Rachid Redouane şi Khuram Shazad Butt au fost identificaţi drept doi dintre autorii atacului terorist de sâmbătă din centrul Londrei, în urma căruia şapte persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite, informează site-ul BBC News.

Khuram Shazad Butt, în vârstă de 27 de ani, era un cetăţean britanic născut în Pakistan. El era în atenţia poliţiei şi a serviciului de informaţii interne MI5. Bărbatul era însurat, avea copii şi locuia în Barking, în estul Londrei. 

Rachid Redouane, în vârstă de 30 de ani, ar fi avut cetăţenie marocană şi libiană. El a mai folosit şi numele Rachid Elkhdar, cu o altă dată a naşterii.

Numele celui de-al treilea presupus autor al atentatului nu a fost furnizat. Toţi cei trei bărbaţi au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate.

Vecinii lui Khuram Shazad Butt spun că era cel care purta falsă de sinucigaș în timpul atacului. Butt a apărut recent într-un documentar difuzat de Channel 4, realizat în 2016, și numit ”Jihadisul de lângă noi” (The Jihadist Next Door). Bărbatul a fost membru Al Muhajiroun, un mic grup condus de Anjem Choudary și Siddartha Dhar care predică în mod deschis în favoarea legii Sharia. Acest grup era monitorizat îndeaproape de autorități.

Sursa: abc7.com

×