x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre cei mai mari criminali ai Americii, cu 25 de victime la activ, ar putea fi eliberat

Unul dintre cei mai mari criminali ai Americii, cu 25 de victime la activ, ar putea fi eliberat

05 Dec 2011   •   11:47
Unul dintre cei mai mari criminali ai Americii, cu 25 de victime la activ, ar putea fi eliberat

Un californian care a omorat 25 de fermieri, in urma cu patruzeci de ani, ar putea fi eliberat la varsta de 77 de ani, fiind diagnosticat cu dementa si alte probleme mentale, informeaza Huffington Post.

Juan Corona se afla la a saptea cerere de eliberare conditionata, primele sase fiind respinse.

O parte dintre victimele sale au fost descoperite in anul 1971. Corona le alegea din randul fermierilor itineranti, majoritatea acestora neavand rude si, ca atare, pe nimeni care sa le reclame disparitia. Este si motivul pentru care, chiar si dupa anuntarea faptasului si a numelui victimelor sale, ramasitele a 14 dintre acestea nu au fost revendicate. Patru corpuri nu au fost niciodata descoperite.

Corona isi injunghia victimele, apoi le transa si le ingropa. In casa lui s-au gasit macete si topoare patate cu sangele victimelor, precum si notite referitoare la sapte dintre acestea.

Dupa douazeci de ani de la crime, niciuna dintre rudele fermierilor asasinati nu a mai pastrat legatura cu autoritatile. Astfel, la audieri nimeni din partea victimelor nu se va putea opune eliberarii lui Corona.

'Toti cei pe care i-am ucis erau pregatiti pentru lumea cealalta' si-a sustinut Corona cauza in urma cu 8 ani, cand s-a judecat pen-ultima sa cerere de eliberare.

Juan Corona a fost condamnat pentru prima data in 1973, dar a castigat apelul. Cu toate acestea, noua ani mai tarziu a fost condamnat, din nou, pe viata, iar sentinta a ramas definitiva.

Corona a fost cel mai mare criminal in serie din istoria Americii pana in 1980, cand John Wayne Gacy Jr. a fost condamnat si executat (in 1994) pentru uciderea a 33 de persoane, in apartamentul sau din Chicago.

×