x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre cei mai periculoşi lideri ai Mafiei italiene, arestat în Spania

Unul dintre cei mai periculoşi lideri ai Mafiei italiene, arestat în Spania

27 Feb 2010   •   00:00
Unul dintre cei mai periculoşi lideri ai Mafiei italiene, arestat în Spania

Poliţia spaniolă l-a arestat pe Ciro Figaro, unul dintre cei mai periculoşi lideri ai Mafiei din Sudul Italiei, precum şi pe doi dintre oameni acestuia. Cei trei bărbaţi sunt deţinuţi în San Pedro de Alcantara, pe Costa del Sol (Sud). Arestarea survine unei serii de reţineri, care au avut loc în Spania, în ce priveşte cazurile de crimă organizată italiană.



Ciro Figaro era cautat pentru trafic de droguri, crime, posesie ilegală de arme şi pentru răpirea fiului unui rival al său, şeful mafiei din Napoli, susţine ministerul spaniol. Figaro este considerat în Italia "unul din liderii Camorrei şi se afla pe lista celor mai periculoşi fugari", potrivit sursei citate.

Poliţia spaniolă îl suspectează pe Figaro de trafic de droguri între Spania şi Italia, prin Costa del Sol, informează AFP, citată de Mediafax. Arestarea lui Figaro vine după ce arestarea altor doi lideri ai Camorrei, în Barcelona (Nord-Est), în 27 ianuarie.

Spania a anunţat, săptămâna trecută, arestarea unui membru important al Cosa Nostra, Mafia siciliană.

Spania, din cauza relaţiilor sale istorice şi culturale cu America Latină, este principala poartă a Europei pentru aducerea cocainei din America. Este, de asemenea, o poartă de acces şi o ţară de tranzit pentru transportul de haşiş din Maroc.

×
Subiecte în articol: externe