x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Germania îngrijorată de starea precară a armatei sale. 100 de miliarde de euro pentru apărare

UPDATE Germania îngrijorată de starea precară a armatei sale. 100 de miliarde de euro pentru apărare

15 Mar 2022   •   15:11
UPDATE Germania îngrijorată de starea precară a armatei sale. 100 de miliarde de euro pentru apărare
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de la Berlin au decis să aloce 100 de miliarde de euro pentru apărare. Acestea sunt îngrijorate de starea precară a armamentului din dotare.

Germania va achiziționa 35 de avioane de vânătoare F-35 din Statele Unite pentru a le înlocui pe cele Tornado, arată surse guvernamentale, citate de Reuters. 

Acestea sunt construite de compania americană Lockheed Martin și sunt cele mai moderne aeronave de luptă, fiind greu de depistat pe radar. 

Totodată, Tornado este un avion militar german care poate să transporte bombe nucleare americane, depozitate în Germania dar este folosit din anii 1980, motiv pentru care sunt programate să nu mai fie folosite din 2025-2030.

Cangelarul Olaf Scholz vrea să crească cheltuielile pentru apărare peste 2% din PIB, iar armata germană va primi de la buget circa 100 de miliarde de euro pentru investiții și proiecte de înarmare. 

Autoritățile de la Berlin sunt foarte îngrijorare de starea precară în care se găsește armata Germaniei, doar jumătate din echipamentul greu putând fi utilizat în operațiuni, potrivi comisarului parlamentar pentru forţele armate, Eva Hoegl.

"Este total inacceptabil. Într-o urgenţă, soldaţii noştri îşi riscă viaţa în acţiune. În schimb, au dreptul la cele mai bune şi complete echipamente posibil", a explicat aceasta.

 

 


 

×
Subiecte în articol: germania f-35