x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Vaccinul AstraZeneca va fi distribuit în 5 centre din țară

UPDATE Vaccinul AstraZeneca va fi distribuit în 5 centre din țară

07 Feb 2021   •   11:06
UPDATE Vaccinul AstraZeneca va fi distribuit în 5 centre din țară

Vaccinul AstraZeneca va fi distribuit, astăzi, în țară. 81.000 de doze de vaccin vor ajunge la centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns în această dimineață la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino".

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale (MApN). Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperaturi de +2 - +8 grade Celsius.

23.400 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Cluj, 15.300 la Craiova, 25.200 la Iași și 17.100 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

(sursa: Mediafax)

UPDATE Veste bună pentru campania de imunizare a populației împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2. Un autoturism care transportă un lot de 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca a intrat în România astăzi, prin Vama Nădlac II, transmite ISU Arad. Acesta va ajunge, duminică dimineață, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de producător. Vaccinul va fi transportat pe teritoriul țării  cu ajutorul ternului și pe cale terestră și vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare.

În perioada următoare, dozele vor fi distribuite centrelor regionale existente la nivel național.

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca este al treilea aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor (AEM).

ȘTIRE INIȚIALĂ Distribuirea vaccinului produs de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford va începe săptămâna viitoare, iar programările se vor face din 10 februarie, în circa 180 de cabinete medicale, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu. 

Tratamentul va fi efectuat doar persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani. Acesta va fi administrat doar persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani, la interval de 8 săptămâni.

„Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deși am rămas în topul UE în ceea ce privește numărul de vaccinări, dar începând cu luna martie primim din ce mai multe doze și programul de vaccinare se va accelera. Vom trece în luna martie de 50.000 de vaccinuri pe zi și vom merge spre ținta de 100.000 de vaccinuri pe zi, pe care ne-am propus-o de la început”, a spus Cîțu.

În această lună, România ar trebui să primească 600.000 de doze. "Cred că de mâine începe să fie distribuite primele 81.600 de doze, dar programarea va începe din 10 februarie", a mai explicat premierul.

Vaccinul AstraZeneca este monovalent, compus dintr-un singur vector adenoviral modificat, adică un virus inofensiv, care transmite celulelor  informațiile pentru producerea proteinei Spike, astel încât organismul uman să o rercunoască și să o anihileze. 

Medicamentul este amblat în flacoane de 4 ml de suspensie, cu 8 doze, și de 5 ml suspensie, cu 10 doze. Acesta trebuie păstrat la temperaturi între 2 - 8 grade Celsius şi are o stabilitate de 6 luni înainte de prima utilizare.

Mediafax

×