x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un uragan format în Atlantic se îndreaptă amenințător către un arhipelag cu zeci de mii de locuitori

Un uragan format în Atlantic se îndreaptă amenințător către un arhipelag cu zeci de mii de locuitori

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2024   •   10:45
Un uragan format în Atlantic se îndreaptă amenințător către un arhipelag cu zeci de mii de locuitori
Sursa foto: NASA Matthew Dominick

Un uragan format în Atlantic se îndreaptă direct către Insulele Bermude pe care se află zeci de mii de oameni. Furtuna deosebit de puternică ar putea să facă ravagii după va ajunge pe uscat, avertizează specialiștii. Anterior, furtuna a provocat pagube uriașe în Puerto Rico.

Uraganul Ernesto a crescut în putere ajungând la categoria 2 în timp ce se îndrepta spre Insulele Bermude, potrivit Reuters.

Centrul Național pentru Uragane (NHC) avertizează că până vineri seara, când va ajunge în arhipelag, furtuna va crește și mai mult în intensitate. Vântul puternic și precipitațiile ar putea provoca pagube uriașe în arhipelag, mai spun experții.

Doar 11 furtuni puternice au ajuns pe uscat în Bermuda, din anul 1851, atunci când s-au făcut primele înregistrări meteorologice. Bermuda este un arhipelag de 181 de insule cu o populație de 64.000 de locuitori, din Oceanul Atlantic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uragan atlantic arhipeleag bermude oameni