x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Urme de explozivi, găsite pe rămăşiţele pământeşti ale victimelor avionului EgyptAir prăbuşit în Mediterana

Urme de explozivi, găsite pe rămăşiţele pământeşti ale victimelor avionului EgyptAir prăbuşit în Mediterana

15 Dec 2016   •   17:45
Urme de explozivi, găsite pe rămăşiţele pământeşti ale victimelor avionului EgyptAir prăbuşit în Mediterana

Comisia de anchetă a aviaţiei civile egiptene a detectat urme de substanţe explozive pe rămăşiţele pământeşti ale victimelor avionului EgyptAir pe ruta Paris-Cairo, prăbuşit în estul Mediteranei pe 19 mai, a anunţat joi Ministerul egiptean al Aviaţiei, transmit AFP, Reuters şi DPA. 

Comisia de anchetă a transmis Parchetului rapoartele medicilor legişti, a indicat ministerul într-un comunicat. Conform legii în vigoare, procurorul este sesizat 'dacă devine clar, în opinia comisiei de anchetă, că există suspiciuni privind originea criminală a accidentului'. 

Avionul Airbus A320, care efectua un zbor Paris-Cairo, a dispărut brusc de pe radare pe 19 mai, în jurul orei 00:29 GMT (03:29 ora locală), înainte de a se prăbuşi în apele Mediteranei între insula Creta şi coasta de nord a Egiptului, cu 66 de oameni la bord, din cauze încă necunoscute. Analiza înregistratorului de voce a confirmat tentativa de stingere a unui incendiu la bord înaintea prăbuşirii în mare. 

Anchetatorii francezi privilegiază ipoteza unui incident tehnic, în timp ce autorităţile egiptene înclină spre ipoteza teroristă. 

Accidentul s-a produs la aproape şase luni după ce un avion de pasageri rus a explodat la scurt timp după decolarea din staţiunea Sharm el-Sheikh, din peninsula Sinai. Toate cele 224 de persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa. Organizaţia Statul Islamic a revendicat doborârea aparatului. AGERPRES

×