x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursul brun operat pe creier în premieră „se simte bine, dar nu este încă în afara pericolului”

Ursul brun operat pe creier în premieră „se simte bine, dar nu este încă în afara pericolului”

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   12:15
Ursul brun operat pe creier în premieră „se simte bine, dar nu este încă în afara pericolului”

Boki, un urs brun de 2 ani de la Wildwood Trust din Canterbury, Kent, se recuperează după o intervenție chirurgicală pe creier, unică în Marea Britanie. Operația a avut loc la începutul săptămânii pentru a trata o afecțiune numită hidrocefalie, care îi provoca convulsii și probleme de vedere.

Reprezentanții Wildwood Trust au declarat: „Boki este treaz și se simte cât se poate de bine. Desigur, nu este încă în afara pericolului, dar a fost verificat în această dimineață de Romain Pizzi și de veterinarul nostru, Elliott Simpson-Brown, de la IZVG, iar aceștia sunt mulțumiți de recuperarea sa de până acum".

Dr. Romain Pizzi, medicul care a făcut operația, a explicat: „Întotdeauna ești un pic nervos când vii la o zi după o operație neobișnuită sau mare, și sunt multe lucruri care ne-ar fi putut crea probleme cu Boki, dar vestea bună este că se simte foarte bine în această dimineață".

Decizia de a opera a fost luată după ce tratamentele medicamentoase au devenit ineficiente, iar calitatea vieții lui Boki era afectată. Echipa medicală se temea că, fără intervenție, ursul ar fi putut să nu supraviețuiască perioadei de toropeală din iarnă.

„Este un animal minunat. Este unic. Sunt îngrijitor de grădini zoologice de 15 ani și nu mai există nimeni ca el", spune Jon Forde, șeful departamentului de urși de la Wildwood.

Organizația de caritate estimează că operația și îngrijirile ulterioare vor costa aproximativ 20.000 de lire sterline și a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi aceste cheltuieli, potrivit Sky News.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urs brun operat premiera pericol