x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus. Ursula von der Leyen spune că viața nu se va întoarce la normal până când nu va fi dezvoltat un vaccin

Coronavirus. Ursula von der Leyen spune că viața nu se va întoarce la normal până când nu va fi dezvoltat un vaccin

15 Apr 2020   •   17:04
Coronavirus. Ursula von der Leyen spune că viața nu se va întoarce la normal până când nu va fi dezvoltat un vaccin

Viața se va întoarce la normal abia atunci când un vaccin împotriva coronavirusului va fi disponibil la nivel mondial, a spus președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, notează politico.eu.

Oamenii de știință lucrează la un vaccin, iar două dintre cele mai promițătoare echipe aflate în Europa vor începe testele în curând, a spus Ursula von der Leyen în cadrul unui interviu acordat ziarului Bild.

„Sper că vor dezvolta un vaccin până la finalul anului.”, a spus președintele Comisiei Europene.

După ce vaccinul va fi dezvoltat, va fi necesar ca acesta să fie aprobat și, ulterior, produs la scară largă. „Deja discutăm cu producători despre capacitățile de producție globală, astfel încât vaccinul să fie testat rapid”, a mai spus aceasta.

Pe de altă parte, șefa Comisiei Europene a anticipat că restricțiile impuse persoanelor în vârstă – mai ales în cazul celor care trăiesc în cămine de bătrâni – vor trebui să rămână în vigoare cel puțin până la sfârșitul anului, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Trebuie să învățăm să trăim cu virusul pentru multe luni, probabil până anul viitor”, a mai spus șefa executivului european.

De asemenea, Uniunea Europeană urmează să organizeze pe data de 4 mai o conferință online a donatorilor, pentru a obține fonduri de la guverne și organizații în vedere finanțării cercetării cu privire la un vaccin împotriva noului coronavirus.

„În vederea susținerii acestei initiative mondiale, finanțarea este necesară”, a afirmat Ursula von der Leyen în cadrul unei conferințe de presă. „Sper ca țări și organizații din întreaga lume să răspundă acestui apel.”.

×