x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe US Air Force vor sa aduca avionul F-22 Raptor in Europa

US Air Force vor sa aduca avionul F-22 Raptor in Europa

de Dan Constantin    |    16 Iun 2015   •   13:25
 US Air Force vor sa aduca avionul F-22 Raptor in Europa

Fortele aeriene ale SUA au in vedere un plan pentru sporirea capacitatii fortelor de rotatie in Europa. Declaratia a fost facuta de secretarul american al Fortelor Aeriene la Salonul aeronautic de la Paris. Nu este nici un motiv sa nu avem aparate F-22 RAPTOR STATIONATE IN EUROPA, a spus oficialul american citat de Reuters.

Declaratia apare dupa ce NY TIMES a evocat intentia Pentagonului de a plasa echipament greu de lupta, ,inclusiv tancuri si efective de pana la 5000 de militari in Tarile Baltice, Polonia, Romania, Bulgaria si , eventual ,Ungaria.

Avionul F- 22 Raptor este considerat cel mai performant aparat din dotarea US Air Force. El este un avion tactic de lupta avand capacitati suplimentare pentru atac la sol, razboi electronic si misiuni de semnalizare. Aviatia militara a SUA are in dotare 187 de aparate de acest tip. Programul de fabricatie a fost intrerupt in 2012 din cauza interzicerii exportului dar si a costurilor mari de fabricatie.

Un avion F-22 Raptor a fost evaluat de GAO- organ independent al Senatului care supravegheaza achizitiile publice-la 412 milioane dolari iar al intregului program la 62 miliarde dolari. 

×