x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe US Army, organizație teroristă?

US Army, organizație teroristă?

08 Apr 2019   •   14:32
US Army, organizație teroristă?

Autorităţile din Iran ar putea adăuga armata Statelor Unite pe lista sa de organizaţii teroriste, în cazul în care Washingtonul va lua o decizie similară în privinţa Gărzilor Revoluţionare, elita armatei iraniene, a declarat un oficial de rang înalt de la Teheran, citat de Reuters.

„Dacă Gărzile Revoluţionare vor fi trecute de americani pe lista grupărilor teroriste, atunci vom pune armata acelei ţări pe lista noastră neagră, alături de Daesh (Stat Islamic, n.r.)”, a anunţat, pe Twitter, Heshmatollah Falahatpisheh, preşedintele Comisiei pentru securitate din cadrul Parlamentului de la Teheran. Foarte probabil, SUA vor desemna Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene drept organizaţie teroristă, fiind pentru prima oară când Washingtonul ar eticheta în mod oficial forţele armate ale unei alte ţări drept grup terorist, au informat trei surse americane pentru Reuters. Decizia, despre care criticii avertizează că ar putea expune oficiali militari americani la acţiuni similare din partea unor guverne străine, va fi anunţată de Departamentul de Stat american, cel mai probabil luni, au adăugat sursele, care au vorbit în condiţii de anonimitate. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, un critic vehement al Iranului, a pledat pentru schimbarea politicii SUA, ca parte a poziţiei dure adoptată de administraţia Trump faţă de regimul de la Teheran. Reuters aminteşte că SUA au trecut pe lista neagră zeci de entităţi şi persoane afiliate Gărzii Revoluţionare iraniene, dar niciodată organizaţia în sine.

 

Războiul dintre Statele Unite și Iran atinge un nou nivel. Cele două state își vor considera armatele drept organizații teroriste.

 

 

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, este un critic vehement al Iranului

 

 

×