x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val de ATENTATE LA PARIS, soldate cu zeci de morți și răniți! Există și o luare de ostatici!

Val de ATENTATE LA PARIS, soldate cu zeci de morți și răniți! Există și o luare de ostatici!

13 Noi 2015   •   23:44
Val de ATENTATE LA PARIS, soldate cu zeci de morți și răniți! Există și o luare de ostatici!

Împuşcături în centrul Parisului, la un restaurant cu specific asiatic, şi explozii în zona Stade de France, în nordul capitalei, s-au produs vineri seară, soldate cu zeci de morți și răniţi, au informat surse concordante, citate de AFP.

Preşedintele francez, François Hollande, s-a deplasat vineri seară la sediul Ministerului de Interne unde este în curs o "analiză a situaţiei" după împuşcăturile din centrul Parisului şi explozii în zona Stade de France, în nordul capitalei, au informat surse din anturajul acestuia, citate de AFP.

Şeful statului a părăsit Stade de France, unde asista la meciul de fotbal dintre echipele Franţei şi Germaniei, şi face "în prezent o analiză a situaţiei la Ministerul de Interne împreună cu toate serviciile competente", a precizat sursa.

Potrivit Prefecturii de poliţie, cel puţin 140 persoane şi-au pierdut viaţa în atacurile de la Paris.


Cel puțin 100 de oameni sunt ţinuţi ostatici în sala de concerte Bataclan din centrul Parisului, după ce mai multe focuri de armă s-au auzit din interiorul sălii, a informat postul tv francez BFM TV, potrivit Reuters.

Focurile de armă s-au auzit la circa o oră după ce începuse un concert al unei trupe rock din California - Eagles of Death Metal. Conform sursei citate, una sau două persoane au intrat în sala de concerte şi au început să tragă focuri de armă în aer.
 
Primăria Parisului le-a cerut, printr-un mesaj pe Twitter, tuturor cetăţenilor să nu iasă din case "în aşteptarea instrucţiunilor de la autorităţi".

Potrivit postului de radio Europe 1, un alt atac armat a avut loc și în zona Halelor din capitala Franţei. Transportul în comun din Paris e blocat.
 
Un corespondent al BBC a scris pe contul său de Twitter că deocamdată nicio grupare nu a revendicat atacurile de la Paris, dar că susţinători ai Statului Islamic salută atacurile prin intermediul reţelelor sociale, folosind hashtagul "Paris in flames" (Parisul în flăcări - n.r.).Surse din serviciile de securitate occidentale suspectează că în spatele atacurilor s-ar afla un grup de militanţi islamişti,

În cursul zilei de vineri au existat două ameninţări cu bombă în Paris, una chiar la hotelul unde era cazată naționala de fotbal a Germaniei.

Sursa - Agerpres








Sute de oameni sunt blocaţi pe stadionul Stade de France şi stau pe terenul de fotbal.

 

×
Subiecte în articol: franta atentate paris