x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânzările Dacia în creştere pe piaţa franceză

Vânzările Dacia în creştere pe piaţa franceză

01 Mar 2013   •   12:23
Vânzările Dacia în creştere pe piaţa franceză
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images
Vânzările de autoturisme marca Dacia pe piaţa din Franţa au înregistrat o creştere de 37,3% în luna februarie, în condiţiile în care piaţa auto franceză a înregistrat un declin anual de 12%, a anunţat vineri Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).
 
Un număr de 8.236 de autoturisme noi ale constructorului român au fost înmatriculate în luna februarie 2013, în creştere 37,3%, comparativ cu 5.998 de unităţi în luna februarie 2012. Este vorba de cea mai mare creştere procentuală înregistrată de unul din marii constructori auto prezenţi pe piaţa franceză.

Piaţa auto franceză a înregistrat în luna februarie un declin anual de 12%, fiind înmatriculate 143.366 de autoturisme. Ford a înregistrat cel mai mare declin al vânzărilor în rândul marilor constructori, cu un declin de 33%. Vânzările PSA Peugeot Citroen au scăzut cu 15,5%, în timp ce vânzările Renault au înregistrat un declin mai modest de 10,8%.

În schimb, vânzările de autoutilitare Dacia pe piaţa franceză au înregistrat în februarie un declin de 46,9%, mult peste scăderea de 11,8% înregistrat de întreaga piaţă. Un număr de 262 autoutilitare Dacia au fost înmatriculate în Franţa în luna trecută, aproape jumătate faţă de cele 493 de unităţi înmatriculate în februarie 2012.

Potrivit Asociaţiei constructorilor auto europeni, vânzările de autoturisme noi în Franţa au scăzut anul trecut cu 14%, până la 1,9 milioane unităţi, cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani.

×
Subiecte în articol: dacia vanzari