x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânzările de tehnică militară din SUA către Taiwan se intensifică

Vânzările de tehnică militară din SUA către Taiwan se intensifică

06 Apr 2022   •   09:29
Vânzările de tehnică militară din SUA către Taiwan se intensifică

SUA vinde Taiwanului tehnică militară în valoare de circa 95 de milioane de dolari pentru întreţinerea sistemului de apărare antiaeriană Patriot, anunță Pentagonul, citat de AFP. Este a doua achiziție de la începutul anului.

"Această vânzare va ajuta la menţinerea densităţii rachetelor şi va asigura pregătirea pentru operaţiuni aeriene", transmite Agenţia pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii, din cadrul Departamentului american al Apărării. Tranzacția se va finaliza în termen de o lună. 

 Echipamentele şi serviciile de formare au scopul de "descurajare împotriva ameninţărilor regionale şi pentru a întări apărarea teritoriului".

Și Ministerul taiwanez de Externe a precizată că achiziția va ajuta la protejarea împotriva "expansiunii şi provocărilor militare continue ale Beijingului".

"Taiwan trebuie să-şi demonstreze pe deplin hotărârea fermă de a se apăra. Guvernul nostru va continua să-şi consolideze sistemele de apărare şi capacităţile de luptă asimetrice", explică instituția. 

Taiwanul a mai cumpărat echipamente militare în luna februarie  2022, în valoare de circa 100 de milioane de dolari pentru sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă. 

Administrația Biden a încheiat astfel trei contracte de vânzare de tehnică militară către Taiwan. Prima s-a desfășurat în august 2021 pentru livrarea a 40 de tunuri autopropulsate M109A6 de 155 mm.

Insula Taiwan are propria conducere democratică și nu se supune autorităților comuniste de la Beijing însă ONU nu-i recunoaște independența din cauza opoziției Chinei. 

 

×
Subiecte în articol: sua taiwan