x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul a hotărât canonozarea Maicii Tereza

Vaticanul a hotărât canonozarea Maicii Tereza

18 Dec 2015   •   11:48
Vaticanul a hotărât canonozarea Maicii Tereza

Tereza de Calcutta va fi în curând proclamată sfântă, după ce Biserica a recunoscut oficial autenticitatea unei minuni atribuite acestei călugăriţe care şi-a dedicat viaţa săracilor, relatează agenţiile internaţionale de presă.

"Sfântul Părinte a autorizat Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor să promulge decretele privind minunea atribuită Fericitei Tereza de Calcutta", a anunţat Vaticanul într-un comunicat.

Maica Tereza, celebră pentru devotamentul său faţă de bolnavii din marele oraş din estul Indiei, urmează să fie canonizată la 4 septembrie 2016, la Roma, în cadrul "Jubileului Milostivirii", deschis la 8 decembrie, a indicat cotidianul episcopilor italieni, Avvenire.

Arhiepiscopul de Calcutta, Thomas D'Souza, a anunţat că Vaticanul a recunoscut că Maica Tereza a vindecat un brazilian cu mai multe tumori cerebrale în 2008.

Potrivit Avvenire, vindecarea miraculoasă atribuită Maicii Tereza a fost recunoscută în cadrul unei reuniuni de experţi, convocată în urmă cu trei zile de Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor, deschizând astfel calea pentru canonizarea sa.

Născută în 1910 la Skopje într-o familie albaneză, Maica Tereza a fondat congregaţiile "Misionarele Carităţii" şi "Misionarii Carităţii". După o viaţă dedicată celor săraci, maica a murit la Calcutta, în India, în 1997. În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace.

×
Subiecte în articol: maica tereza