x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul deschide o baie publică pentru oamenii fără adăpost

Vaticanul deschide o baie publică pentru oamenii fără adăpost

de Georgiana Mihalache    |    08 Feb 2015   •   18:59
Vaticanul deschide o baie publică pentru oamenii fără adăpost

Vaticanul urmează să termine lucrările de renovare ale unei băi publice de lângă Piaţa Sfântul Petru, la care vor avea acces oamenii fără adăpost, conform huffingtonpost.com. Baia va include trei duşuri şi va fi deschisă şi o frizerie pentru persoanele care locuiesc pe străzi.

“Pelerinii fără adăpost”, aşa cum au fost numiţi de reprezentanţii Vaticanului, vor primi şi produse pentru igienă, cum ar fi pastă de dinţi, săpun sau prosop. Duşurile vor fi deschise în fiecare zi, mai puţin miercurea, atunci când credincioşii vin să asculte cuvântarea publică a Papei, potrivit sursei citate.

Frizeria va fi disponibilă în zilele de luni. În Roma, toate frizeriile sunt închise luni, astfel că se pot alătura şi voluntari sau studenţi care sunt în ziua lor liberă.

Un reprezentant al Vaticanului a declarat că acest proiect este necesar pentru că, deseori, oamenii care locuiesc pe stradă sunt evitaţi din cauza înfăţişării şi a mirosului lor.
I
niţiativa este realizată din donaţii şi din vânzarea unor pergamente.

Papa Francisc a subliniat rolul important pe care îl are biserica în spijinirea oamenilor săraci. Pe lângă alte acte de caritate, Vaticanul a împăţit de Crăciun 400 de saci de dormit pentru oamenii fără adăpost, iar săptămâna trecută a dat 300 de umbrele celor nevoiaşi pentru a putea trece mai uşor peste zilele ploioase din Roma.


×