x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Venezuela: Centrele de vot pentru o consultare populară neoficială împotriva guvernului preşedintelui Maduro s-au deschis

Venezuela: Centrele de vot pentru o consultare populară neoficială împotriva guvernului preşedintelui Maduro s-au deschis

16 Iul 2017   •   17:50
Venezuela: Centrele de vot pentru o consultare populară neoficială împotriva guvernului preşedintelui Maduro s-au deschis

Centrele de vot în Venezuela s-au deschis duminică la ora locală 07:00 (11:00 GMT) pentru ca cetăţenii să poată lua parte la o consultare populară neoficială, promovată de opozanţii preşedintelui Nicolas Maduro, informează EFE. 

Participanţii la plebiscit urmează să răspundă la întrebarea dacă sunt sau nu de acord cu procesul constituţional promovat de Maduro, adept al politicii promovate de defunctul preşedinte Hugo Chavez, şi cu instaurarea unui guvern de tranziţie. 

Adunarea Naţională (parlamentul), dominat de opoziţie, a informat pe Twitter că centrele de vot s-au deschis la ora stabilită "în întreaga ţară". 

Totuşi, potrivit constatării făcute de EFE, votul începuse cu 15 minute înainte de ora stabilită, în centrele organizate în piaţa Los Palos Grandes, în cartierul Chacao din Caracas. 

Pentru acest proces, coaliţia de opoziţie Mesa de la Unidad Democrática (MUD) a stabilit 2.030 de "puncte suverane" în întreaga ţară, cu circa 14.404 centre de vot improvizate, şi a acreditat 47.272 de persoane pentru acest plebiscit, la care iau parte şi circa 80.000 de voluntari în întreaga ţară. 

Cetăţeni venezueleni care locuiesc în ţări precum Arabia Saudită, Bahrein, Kuweit, Oman, Qatar şi Egipt au votat sâmbătă în aceste ţări din Orientul Mijlociu. În străinătate, au fost create 667 de centre de vot, distribuite în 602 oraşe din 100 de ţări. 

Preşedintele Maduro a declarat sâmbătă că referendumul opoziţiei nu este altceva decât "o consultare internă" între partidele "de dreapta". AGERPRES

×