x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veşti proaste, pentru Berlusconi, deocamdată

Veşti proaste, pentru Berlusconi, deocamdată

de Carmen Plesa    |    29 Mar 2010   •   00:00

Primele veşti privind rezultatele alegerilor regionale din Italia nu sună prea bine pentru reprezentanţii coaliţiei de centru-dreapta, aflată la putere. Numărătoarea parţială a voturilor arăta, la 17.30, ora Italiei, că stânga conduce în 7 regiuni, iar coaliţia de centru-dreapta doar în 4. În alte două regiuni nu se începuse numărarea voturilor exprimate.

Sondajele făcute la ieşirea de la urne şi publicate de La Repubblica arătau că reprezentanţii coaliţiei de centru-stânga ar fi câştigat în 7 din cele 13 regiuni, iar în Lazio erau la egalitate cu opozanţii lor.

Coaliţia de centru-dreapta a câştigat însă clar într-o regiune puternică: Lombardia, dar şi în Veneto, unde a candidat Luca Zaia, reprezentantul formaţiunii extremiste Liga Nordului. Reprezentaţii coaliţiei aflate la putere au câştigat detaşat şi în Calabria, cel puţin potrivit sondajelor, iar în Piemonte au două procente în faţa celor de centru-stânga.

La 18.00, ora Italiei, numărătoarea parţială din 12 regiuni arată că reprezentanţii coaliţiei de centru-stânga conduc în 9 dintre acestea, inclusiv Lazio, unde diferenţa este foarte mică între candidaţi. Încă nu au fost comunicate primele rezultate din Calabria.

×
Subiecte în articol: externe