x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vești proaste pentru Putin. Ucraina crede că poate recâștiga Herson până la sfârșitul lui noiembrie

Vești proaste pentru Putin. Ucraina crede că poate recâștiga Herson până la sfârșitul lui noiembrie

29 Oct 2022   •   14:20
Vești proaste pentru Putin. Ucraina crede că poate recâștiga Herson până la sfârșitul lui noiembrie
Sursa foto: Agerpres

Ucraina crede că poate recâștiga Herson până la sfârșitul lui noiembrie și va lansa contraofensiva din Crimeea anul viitor.

Generalul-maior ucrainean Kirilo Budanov, șeful Direcției de Informații pentru Apărare a țării, a discutat despre rezultatul probabil al războiului într-un interviu amplu pentru The War Zone, citat de Sky News.

În opinia sa, contraofensiva ucraineană pentru recucerirea Hersonului se va încheia până la sfârșitul lunii viitoare.

Rusia se regrupează în zonă cu aproximativ 40.000 de soldați - inclusiv "cele mai antrenate și mai capabile unități rusești" - a spus el.

Printre acestea se numără apărarea aeriană, forțele de operațiuni speciale și infanteria navală.

Întrebat dacă Ucraina plănuiește o contraofensivă în Crimeea - care a fost anexată în 2014 - Budanov a spus că aceasta "se va întâmpla anul viitor".

În ceea ce privește momentul în care se va încheia războiul, el a spus că va fi o "bună ocazie de a pune capăt războiului" atunci când Ucraina va ajunge la granițele sale din 1991, când țara și-a câștigat independența față de Rusia.

El a spus că acest lucru se va întâmpla "anul viitor", dar nu a oferit mai multe detalii.

Întrebat dacă președintele rus, Vladimir Putin, va supraviețui, Budanov a răspuns: "Este puțin probabil ca el să supraviețuiască. Iar în prezent, în Rusia au loc discuții active cu privire la cine ar putea să-l înlocuiască".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Herson