x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul Italiei cere castrarea chimică

Vicepremierul Italiei cere castrarea chimică

de Şerban Mihăilă    |    01 Apr 2019   •   10:45
Vicepremierul Italiei cere castrarea chimică
Sursa foto: Genevieve ENGEL

Vicepremierul populist al Italiei, Matteo Salvini, a cerut castrarea chimică pentru trei bărbați care s-au filmat în timp ce violau o turistă americană de 19 ani în Catania. Liderul extremei drepte din Italia, care ocupă și funcția de ministru de Interne, face demersuri de mai mult timp pentru a transforma castrarea chimică, în cazul violatorilor, într-o opțiune legislativă prioritară pentru Justiția din țara sa. Deocamdată, el a reușit să promoveze o inițiativă care legitimează utilizarea forței contra spărgătorilor de locuințe.

 

„Nicio toleranță față de viermii din Catania, care au violat o turistă: există certitudinea pedepsei și castrarea chimică!”, a răbufnit Matteo Salvini, citat de „Il Giornale”. El a cerut castrarea chimică pentru trei tineri, unul de 20 de ani și ceilalți doi de 19 ani, care au violat în Catania, pe 15 martie, o turistă americană de 19 ani. Șase zile mai târziu, cei trei aveau să fie arestați. Potrivit anchetatorilor, agresorii au acostat-o pe tânără într-un bar, oferindu-i băutură. Apoi, i-au propus să se mute într-un alt bar și, când au ajuns afară, au obligat-o să se urce într-o mașină, cu care au dus-o într-o zonă izolată, unde au violat-o și au înregistrat întreaga scenă cu telefoanele mobile. Inițiativa castrării chimice a violatorilor este un demers mai vechi al vicepremierului. La începutul săptămânii trecute, ministrul pentru Administrație Publică, Giulia Bongiorno, a înaintat un amendament la un proiect de lege, care ar permite Justiției italiene să-i pedepsească pe violatori cu castrarea chimică. „Am înaintat Camerei un amendament ce inserează posibilitatea subordonării suspendării sentinței la un tratament terapeutic sau farmaceutic inhibitor pentru libido”, a spus Bongiorno. „Partidul Liga susține această măsură de ceva vreme și, într-adevăr, alături de «legitima apărare», este unul dintre motivele care m-a apropiat de ei”, a adăugat ministrul, referindu-se la programul și la încercările continue ale formațiunii politice populiste conduse de Salvini de a promova o legislație de „auto-apărare” puternică. Joia trecută, Senatul italian adoptase o lege ce extinde semnificativ noțiunea de „legitimă apărare”, o promisiune electorală majoră a lui Salvini. „Este o zi foarte frumoasă! În sfârşit, dreptul sfânt al italienilor la legitimă apărare a fost confirmat”, a spus Salvini, imediat după adoptarea textului. „Începând de astăzi, delincvenţii vor şti că va fi greu să fii spărgător în Italia; va fi o meserie tot mai periculoasă!”, a adăugat el.

Spărgătorii, în pericol

Noua lege limitează urmăririle penale contra persoanelor care au tras focuri de armă asupra celor ce au intrat în casa sau pe proprietatea lor. Dacă până acum era necesar să se demonstreze că un intrus reprezenta o ameninţare fizică imediată, noua lege recunoaşte „starea de gravă perturbare” pentru  justificarea tragerii fără somaţie asupra unui intrus. Textul promite, de asemenea, scutire de cheltuieli pentru Justiţie şi Apărare, în cazul oricărei persoane urmărite pentru rănirea sau uciderea cuiva la domiciliul său şi care invocă legitima apărare. Legea întăreşte, de asemenea, sancţiunile pentru furt, furt din magazin şi violare de domiciliu, şi nu autorizează eliberarea condiţionată decât după rambursarea pagubelor suferite de părţile civile.

 

În trecut, Salvini a declarat că vrea liberalizarea regimului armelor în Italia și s-a oferit să plătească cheltuielile legale ale celor urmăriți în Justiție deoarece și-au apărat proprietatea.

×
Subiecte în articol: Matteo Salvini