x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepreședintele Samsung, grațiat de președintele sud-coreean

Vicepreședintele Samsung, grațiat de președintele sud-coreean

12 Aug 2022   •   09:20
Vicepreședintele Samsung, grațiat de președintele sud-coreean

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol l-a grațiat vineri pe vicepreședintele Samsung Electronics, Jay Y. Lee. Ministerul Justiției a afirmat că acesta va ajuta la depășirea unei „crize economice naționale”, informează Reuters.

Grațierea este în mare măsură simbolică, Lee fiind deja eliberat condiționat după ce a executat 18 luni de închisoare pentru mită în legătură cu perioada în care a condus cel mai mare producător de smartphone-uri și cipuri de memorie din lume.

Cu toate acestea, grațierea ar trebui să însemne că Lee se va putea implica mai liber în afaceri și ar putea anunța unele mișcări importante din partea Samsung, au declarat analiștii.

„Având în vedere nevoile urgente de a depăși criza economică națională, am selectat cu atenție liderii economici care conduc motorul creșterii naționale prin investiții active în tehnologie și crearea de locuri de muncă pentru a fi grațiați”, a declarat ministrul justiției Han Dong Hoon în cadrul unui briefing.

Lee, un urmaș al familiei fondatoare a Samsung, a salutat decizia și a promis să muncească din greu pentru economia națională, a relatat agenția de știri Yonhap.

De asemenea, a fost grațiat de președintele Yoon și președintele Lotte Group, Shin Dong-bin, care a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru acuzații de luare de mită.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: samsung