x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victima / O romanca disparuta in atentatul de la Londra

Victima / O romanca disparuta in atentatul de la Londra

de Ana Ilie    |    11 Iul 2005   •   00:00
Victima / O romanca disparuta in atentatul de la Londra

La 11 martie 2004, Romania a pierdut in atentatele Al-Qaeda de la Madrid 17 cetateni. La data de 7 iulie 2005, Mihaela Otto, o romanca in varsta de 47 de ani, a disparut in atacurile in serie din capitala britanica, Londra, revendicate tot de reteaua terorista Al-Qaeda.

Atentatele din Londra, de joia trecuta, au facut peste 50 de morti si aproape 1.000 de raniti, sustin autoritatile britanice. Peste 25 de persoane sunt date disparute si, din nefericire, printre acestea se numara si o romanca, Mihaela Otto. Presa britanica relata ieri pe larg povestea sa, impreuna cu cele ale celorlalte persoane disparute.

"Mihaela s-a nascut in Romania si a venit aici la 23 de ani. A lucrat mai intai pe post de contabil la un ziar si apoi s-a decis sa isi schimbe cariera", povesteste sora sa, Diana Grodi, de profesie psiholog, adaugand ca Mihaela tocmai isi terminase stagiul de pregatire ca tehnician dentar in Los Angeles.

IN METROUL MORTII. Potrivit marturiilor rudelor femeii, aceasta s-ar fi aflat, in momentul exploziei, la ora fatala 8:49, in metrou, intre statiile King’s Cross si Russell Square. Acolo, atacul a facut 21 de morti, insa autoritatile cred ca ar mai putea fi victime in tunelul plin acum cu moloz, vagoane contorsionate si fragmente umane. Mihaela a plecat joi de acasa, din cartierul londonez Mill Hill East, si trebuia sa ajunga la slujba, in Sloane Square, in jurul orei 9:30. Avea parul inchis la culoare, 1,55 metri inaltime, era imbracata intr-o jacheta si jeans de culoare albastra si purta adidasi albi. Nu a mai ajuns insa niciodata la cabinetul dentar unde lucra ca tehnician, iar colegii, ingrijorati de absenta ei, au incercat sa o sune pe mobil, fara succes insa.

PE LA SPITALE. Mama si sora Mihaelei, care locuiesc impreuna cu ea la Londra, au lansat o cursa nebuneasca pe la spitalele din capitala, in speranta ca o vor gasi printre cei raniti. Sau printre cei morti. Nici o raza de speranta insa pe nicaieri. Diana Grodi isi aminteste, cu lacrimi in ochi, cum a cautat-o pe sora ei peste tot. "De ce nu ne pot spune ce s-a intamplat? Spitalele au liste cu ranitii, dar nimic despre cei disparuti."

DISPERARE. Dar Diana nu se lasa cu una, cu doua. "Sunam din doua in doua ore la linia telefonica deschisa pentru rudele celor disparuti, dar nici cei de acolo nu ne pot da nici un fel de informatii", spune ea, adaugand: "Sunt disperata dupa informatii. Nu mai am rabdare pana in ziua in care vor numara cadavrele. Macar sa ne spuna ca a murit, dar trebuie sa ne spuna ceva".

Si mama Mihaelei este disperata. "Cum sa ma linistesc? Ce s-a intamplat cu fata mea? De ce nu ne poate spune nimeni nimic?", plange de cateva zile Elena Draganescu.

DIN TOATA LUMEA
Cel putin 25 de persoane sunt inca date disparute in urma atentatelor de la Londra, iar Politia banuieste ca acestea s-ar putea afla in subteran, unde inaintarea in galerii se face cu greutate, in special din cauza temperaturilor extrem de ridicate, care ajung pana la 60 de grade Celsius. Printre cei disparuti se numara polonezi, americani, turci si nigerieni, iar presa de la Londra apreciaza ca a fost afectata intreaga omenire. In plus, victimele bombelor plasate in reteaua de transport londoneza erau crestini, musulmani, hindusi si evrei. Natura cosmopolita a orasului reiese din anunturile cu disparuti, afisate in statiile de metrou. (Radu Croitoru)
aMBASADA ASTEAPTA
Ambasada Romaniei la Londra nu dispune de informatii legate de disparitia romancei Mihaela Otto, deoarece personalul diplomatic nu se poate implica in actiunile Politiei. Ambasadorul Dan Ghibernea a declarat pentru Jurnalul National ca Mihaela Otto s-ar putea afla printre cei 25 de morti aflati inca in subteran si ca Politia asteapta un membru al familiei pentru a o putea identifica. Pentru ca romanca folosea zilnic metroul pentru a merge la serviciu, anchetatorii cred ca femeia si-ar fi pierdut viata in atentate. Ghibernea a mai declarat ca operatiunea minutioasa de scoatere la suprafata si identificare nu va putea avea loc mai devreme de maine. (Radu Croitoru)

×
Subiecte în articol: externe londra mihaela