x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victime colaterale ale războiului: Sute de copii care urmau să fie adoptați de familii din SUA

Victime colaterale ale războiului: Sute de copii care urmau să fie adoptați de familii din SUA

22 Mai 2022   •   19:30
Victime colaterale ale războiului: Sute de copii care urmau să fie adoptați de familii din SUA

Printre victimele războiului din Ucraina se numără și sute de copii care urmau să fie adoptați de familii din SUA, dar care au fost amânate.

Potrivit Associated Press, la începutul războiului, în februarie, erau peste 300 de copii ucraineni găzduiți anterior de familii americane care căutau să-i adopte în mod oficial.

Ryan Hanlon, directorul executiv al Consiliului național pentru adopții, a declarat că cel puțin 200 de familii se aflau într-un anumit punct al procesului de adopție, care durează între doi și trei ani în condiții ideale, procese care acum sunt lăsate în ceață.

Numai copiii orfani și cei pentru care drepturile părintești au fost anulate pot fi adoptați, iar stabilirea identităților și a statutului de familie este imposibilă pentru mulți copii, în condițiile în care instanțele ucrainene nu se reunesc și din cauza altor probleme, a spus Hanlon.

El a spus că este greu pentru familiile care au găzduit deja copii ucraineni, dar ale căror vise de adopție au fost acum amânate pe termen nedefinit.

În 2020 au avut loc peste 200 de adopții din Ucraina în SUA și aproape 300 în 2019, a precizat AP, citând statistici ale Departamentului de Stat al SUA.

(sursa: Mediafax)

×