x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orbán este categoric: Ungaria nu va pune în aplicare deciziile UE în materie de migraţie. Modelul european nu funcționează

Viktor Orbán este categoric: Ungaria nu va pune în aplicare deciziile UE în materie de migraţie. Modelul european nu funcționează

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2023   •   10:20
Viktor Orbán este categoric: Ungaria nu va pune în aplicare deciziile UE în materie de migraţie. Modelul european nu funcționează

Ungaria nu va pune în aplicare deciziile UE în materie de migraţie, nu va accepta cotele obligatorii şi nu va accepta nici obligaţia de a construi tabere, „ghetouri de migranţi”, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, vineri, la summit-ul despre migraţie organizat la Viena, potrivit Hirado.hu.

Prim-ministrul Viktor Orbán a spus că se doreşte înlocuirea unui model maghiar eficient cu un nou model european care în mod evident nu funcţionează.

Ungaria va găsi o modalitate legală şi politică de a nu pune în aplicare deciziile de la Bruxelles, a afirmat şeful guvernului de la Budapesta.

Ungaria se apără împotriva Bruxelles-ului

Situaţia este una tristă, iar Ungaria trebuie să se apere nu numai împotriva migranţilor ilegali şi a traficanţilor de persoane, ci şi împotriva Bruxelles-ului – şi va face acest lucru, a spus Orbán.

Premierul ungar a vorbit şi despre modul în care maghiarii protejează împotriva imigranţilor ilegali nu numai Ungaria, ci întreaga Europă, printre care şi Austria.

Premierul a spus că anul trecut, de-a lungul graniţelor Europei au fost opriţi în total 330.000 de migranţi ilegali, dintre care 270.000 la graniţa dintre Ungaria şi Serbia.

Viktor Orbán i-a mulţumit, de asemenea, cancelarului austriac Karl Nehammer pentru faptul că a apărat Ungaria la cel mai recent summit al UE de la Bruxelles.

Premierul a subliniat că modelul maghiar funcţionează şi că toate ţările europene ar trebui să-l adopte. Totuşi, acest lucru nu se întâmplă, deoarece la Bruxelles a fost adoptat un regulament care prevede cote obligatorii şi care obligă statele membre să înfiinţeze tabere de refugiaţi, „ghetouri de migranţi”.

Şi acest lucru nu este ceva rău doar pentru Ungaria, a spus Viktor Orbán. Este posibil ca aceste reguli să însemne un ajutor pentru Italia, însă ar înrăutăţi cu siguranţă situaţia Austriei, din direcţia Ungariei, a adăugat premierul.

Întrebat de presă, Viktor Orbán a spus că guvernul maghiar a decis deja cu privire la aderarea Suediei la NATO şi o susţine, însă parlamentul nu a ratificat încă această decizie.

Întrebat de presa publică, Viktor Orbán a numit Ungaria o ţară în care în acest moment – dacă este să exagerăm puţin – „există zero migraţie”, singurul loc fără migranţi din întreaga Europa. Acest lucru de datorează sistemului de protecţie fizică și juridică, a spus premierul maghiar.

O parte a protecţiei o reprezintă construirea unui gard şi apărarea acestuia, deşi migranţii mai trec uneori şi peste acesta – pentru că sunt deja înarmaţi şi lansează uneori „operaţiuni dure” împotriva poliţiştilor de frontieră şi împotriva gardului, a spus Orbán. Cu toate acestea, majoritatea sunt prinşi, iar cei prinşi nu mai pot ajunge în Austria, ca migranţi ilegali, a relatat premierul.

Protecţia juridică înseamnă că intrarea în ţară depinde de o procedură de azil finalizată şi care a primit un răspuns pozitiv. Cei care nu sosesc în acest fel sunt duşi înapoi, pe cealaltă parte a graniţei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Viktor Orban Ungaria migratie