x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - 10.000 de oameni, evacuați din cauza unui incendiu extrem de violent din sudul Franței

VIDEO - 10.000 de oameni, evacuați din cauza unui incendiu extrem de violent din sudul Franței

26 Iul 2017   •   18:34
VIDEO - 10.000 de oameni, evacuați din cauza unui incendiu extrem de violent din sudul Franței

În jur de 10.000 de persoane au fost evacuate în noaptea de marţi spre miercuri în sudul Franţei din cauza unui incendiu violent, au informat miercuri pompierii, citaţi de AFP. 

"Incendiul s-a declanşat spre miezul nopţii (...) Evacuările, cel puţin 10.000, au urmat progresia focului. Este o zonă locuită care îşi dublează sau triplează populaţia vara", au declarat pentru AFP pompierii din departamentul Var. 

Din cele 10.000 de persoane evacuate, circa 3.000 sunt excursionişti veniţi cu cortul. 



Potrivit unui comunicat al prefecturii din Var, din cauza propagării violente a flăcărilor favorizată de vânt, circa 800 de hectare au ars deja. Operaţiunile de salvare mobilizează 540 de pompieri, precum şi mijloace aeriene. 

"Vântul suflă cu rafale de 60 până la 70 km/h, dar ar urma să scadă până la viteze de 40-50 km/h în cursul dimineţii", a informat prefectura. 

De luni, incendiile se înmulţesc mereu în sud-estul Franţei, pe litoralul mediteranean, şi în insula Corsica, devastând peste 4.000 de hectare în două zile.

AGERPRES

______________________________________________

 

×
Subiecte în articol: incendiu de padure in sudul frantei