x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Căţeaua lui Putin a ţinut să se facă auzită în timpul unui interviu acordat de liderul rus

VIDEO - Căţeaua lui Putin a ţinut să se facă auzită în timpul unui interviu acordat de liderul rus

14 Dec 2016   •   22:10
VIDEO - Căţeaua lui Putin a ţinut să se facă auzită în timpul unui interviu acordat de liderul rus

Căţeaua preşedintelui rus Vladimir Putin a demonstrat, marţi, că a împrumutat o parte din temperamentul stăpânului său, deoarece îi place să se afle în prim-plan şi să se facă auzită. Înaintea vizitei pe care o va efectua în Japonia în a doua parte a acestei săptămâni, liderul de la Kremlin şi-a adus patrupedul, pe nume Yume, la un interviu cu jurnaliştii niponi, iar exemplarul din rasa Akita a lătrat cât a putut de tare la membrii echipelor de la televiziunea japoneză şi de la ziarul Yomiuri Shimbun în încercarea de a-şi proteja stăpânul, informează Reuters. 

Yume, care a intrat liberă în încăpere în timpul interviului, a început să latre la jurnalişti, însă aceştia au reuşit să îşi păstreze cumpătul şi să zâmbească. Într-un final, preşedintele rus i-a atras atenţia femelei cu câteva recompense şi apoi a îndemnat-o să demonstreze unele din trucurile învăţate. 

''Suntem bucuroşi să o vedem pe Yume veselă şi fericită. Însă, am fost surprinşi şi ne-a fost puţin teamă'', a declarat unul dintre jurnaliştii prezenţi la întâlnire, potrivit transcrierii interviului transmisă de Kremlin. 

Yume i-a fost dăruită lui Vladimir Putin în 2012 de către reprezentanţii prefecturii japoneze Akita, în semn de recunoştinţă faţă de sprijinul acordat de Rusia zonelor afectate de cutremurul şi tsunamiul devastator din 2011. 

Putin, mare iubitor de câini, a declarat despre Yume că este foarte protectoare faţă de el. ''Aveţi dreptate să vă luaţi măsuri de precauţie, Yume este o căţea înţeleaptă'', a spus acesta. ''Sunt mulţi oameni aici, cu camere de filmat, lumini şi aparate de fotografiat. Ea este un câine de pază'', a completat liderul rus. 

În urmă cu un deceniu, Putin i-a permis lui Koni, patrupedul său din rasa Labrador, să pătrundă într-o încăpere din reşedinţa sa de la Marea Neagră, în timpul unei vizite a cancelarului german Angela Merkel, ignorând avertismentele echipei de protocol, potrivit cărora aceasta are fobie de câini, mai arată sursa citată.AGERPRES

×