x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Cum arată orașul sirian Homs dupa 5 ani de războaie

VIDEO - Cum arată orașul sirian Homs dupa 5 ani de războaie

14 Mar 2016   •   20:46
VIDEO - Cum arată orașul sirian Homs dupa 5 ani de războaie
Sursa foto: Foto: Flickr.com

După cinci ani de război orașul sirian Homs arată deplorabil. Cele mai multe clădiri sunt distruse partial sau complet. Străzile sunt pustii sau rareori se mai vede vreun om sau o mașină trecând.

În anul 2011 după declanșare ”Primăverii Arabe” majortiatea statelor de pe coasta nordică a Africi cât și cele din orientul mijlociu au trecut printr-un proces de schimbare. Majoritatea dictatorilor au fost îndepărtați însă toate aceste țări s-au confruntat, și încă se confruntă, cu mari dezechilibre politico-socio-economice.

Cea mai afectată țară este Siria, unde de 5 ani este război continuu.

Bashar Al-Assad nu a vrut să cedeze presiunilor internaționale, mai ales ale celor venite din SUA, lucru ce a adâncit conflictele din Siria.

După o serie de acuzații lansate de Satele Unite care s-au dovedit nefondate, de pildă că Al-Assad ar fi deținut bombe cu gaz sarin sau alte arme chimice, au intrat în scenă mai mulți actori care au tocat și toacă mărunt Siria.

Armata de Eliberare, o formațiune apărută ca din neant, a început să lupte împotriva armatei siriene. Pe lângă această organizație a apărut și crâncenul ISIS sau Daesh, care a extins războiul fizic și pe siteurile sociale de pe internet, unde au publicat filmări cutremurătoare în care se arată decapitări sau execuții demne de Evul Mediu.

Până la declanșarea Primăverii Arabe trăiau în Siria, în bună pace, toate confesiunile religioase prezente aici, fie că erau musulmani sunniți sau shiiți, alawiți, salafiți, creștini, etc.

 

 

Homs, Siria

×