x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Italia: O alunecare de teren, provocată de cutremurul de duminică, a inundat o şosea

VIDEO - Italia: O alunecare de teren, provocată de cutremurul de duminică, a inundat o şosea

31 Oct 2016   •   12:20
VIDEO - Italia: O alunecare de teren, provocată de cutremurul de duminică, a inundat o şosea

O alunecare de teren şi căderi de pietre au provocat revărsarea unui torent ce a inundat drumul ce leagă Visso şi Preci şi, potrivit presei, este impracticabil. 

Alte elemente de infrastructură, cum ar fi electricitatea, au fost întrerupte în mai multe locuri şi Protecţia Civilă a recomandat într-un comunicat că "este esenţial" să nu fie supraîncărcate liniile telefonice şi să se realizeze apeluri numai în cazuri de necesitate reală. 

      Compania care administrează alimentarea cu apă în zonă a sfătuit să nu se consume apă de la robinet în Norcia şi Preci până când nu se finalizează lucrările la sistemul de monitorizare. 

Pe de altă parte, Agenţia Naţională a Aviaţiei Civile a raportat că, pe baza unei prime evaluări, nu există daune la infrastructura aeroportuară în regiunile afectate de cutremur şi operarea zborurilor se face normal. 

      Cutremurul de duminică dimineaţa a fost resimţit practic în toată ţară, determinând oprirea circulaţiei metroului la Roma, pentru verificări. Autorităţile au anunţat că există zeci de răniţi uşor şi că nu s-au înregistrat decese, dar există pagube materiale. 

Această mişcare telurică s-a produs după patru alte seisme care au zguduit zona miercurea trecută. Acestea, la rândul lor, survin la două luni după ce un seism ce a afectat localităţile Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto din aceeaşi zonă centrală, a provocat moartea a în acel moment a 297 de oameni, aminteşte EFE.AGERPRES

×