x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Meryl Streep, discurs de excepţie la Convenţia democrată de la Philadelphia

VIDEO - Meryl Streep, discurs de excepţie la Convenţia democrată de la Philadelphia

27 Iul 2016   •   17:54
VIDEO - Meryl Streep, discurs de excepţie la Convenţia democrată de la Philadelphia

Actriţa americană Meryl Streep a rostit marţi un discurs emoţionant şi feminist pentru susţinerea lui Hillary Clinton în a doua zi a Convenţiei naţionale democrate de la Philadelphia, scrie madame.lefigaro.fr.

Într-o ţinută patriotică ce nu a putut fi trecută cu vederea - în culorile şi cu desenul drapelului american -, Meryl Streep a avut o intervenţie entuziastă şi inspirată. "Ce trebuie să ai ca să fii prima femeie în orice?", a întrebat actriţa publicul din sala polivalentă din Philadelphia. "Trebuie să ai curaj şi farmec!", a răspuns tot ea cu entuziasm, în aplauzele sălii.

Pentru a-şi susţine spusele, Meryl Streep a spus povestea lui Deborah Sampson, care s-a travestit în bărbat pentru a-şi apăra ţara în timpul Războiului de Independenţă. Rănită la picior, ea s-a îngrijit singură pentru a nu fi nevoită să îşi divulge identitatea. "Acesta este curajul", a spus actriţa în discursul său pătimaş. Ea a menţionat apoi alte mari femei din istorie, ca Eleanor Roosvelt sau fosta judecătoare de la Curtea Supremă Sandra Day O'Connor, listă încheiată cu Hillary Clinton.

Potrivit lui Meryl Streep, toate aceste femei au în comun o forţă de acţiune datorată "inteligenţei spiritului, plenitudinii sufletului şi pasiunii cu care susţin cauzele pe care le apără". Fie că sunt activiste sau politicieni, "ele au schiţat noi căi pe care să le poată urma ceilalţi - bărbaţi şi femei, generaţie după generaţie".

Artista a afirmat că americanii se pregătesc să marcheze din nou istoria ţării lor, la aproape o sută de ani după ce au acordat dreptul de vot femeilor. "Hillary Clinton va fi prima noastră preşedintă americană!", a asigurat Meryl Streep.

Dincolo de mesaj, rochia purtată de actriţa oscarizată a atras toate privirile. Cu dungi roşii şi albe şi stele imaculate pe fond albastru, asemenea drapelului american, ţinuta ei a fost la înălţimea discursului. De altfel internauţii s-au grăbit să îşi procure una similară, iar stocul de rochii s-a epuizat repede.

Semnată de stilista franceză stabilită la New York Catherine Malandrino, creaţia a fost deja purtată de Meryl Streep în 2009, la avanpremiera pariziană a filmului "Doubt", regizat de John Patrick Shanley, cu Philip Seymour Hoffman. Mulţi s-au întrebat atunci ce a făcut-o pe actriţă să arboreze steagul american în capitala franceză. Acum susţinătoarea lui Hillary Clinton a găsit ocazia ideală să poarte din nou ţinuta de atunci, comentează madame.lefigaro.fr.

AGERPRES

×