x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Păpușa care suge la sân ultragiază americanii

(VIDEO) Păpușa care suge la sân ultragiază americanii

12 Noi 2012   •   16:04
(VIDEO) Păpușa care suge la sân ultragiază americanii

Compania spaniolă de jucării Berjuan a avut parte de critici aprinse după ce vinerea trecută a lansat în SUA păpușa care suge la sân.

Păpușa, construită ca un bebeluș, vine dotată cu o bavețică pe care fetele de peste trei ani o pun peste piept. În dreptul sânilor bavețica are doi senzori. Atunci când păpușa este pusă cu gura în dreptul senzorilor, mascați de niște floricele, aceasta începe să facă zgomote ca și cum ar suge la sân, inclusiv să-și miște discret buzele.

Lansată deja de un an pe piața europeană, păpușa celor de la Berujan a stârnit critici dure odată ajunsă pe piața americană, contestatarii afirmând că acțiunile jucăriei au conotații sexuale, păpușa fiind nepotrivită pentru fetele tinere. Păpușa este recomandată de la trei ani în sus, de către producătorul de jucării.

Reprezentantul Berjaun în SUA, Dennis Lewis, spune că nu înțelege de ce păpușa este atât de contestată.

“Am avut parte de multă susținere din partea organizațiilor care promovează alăptatul la sân, de la mame, de la educatoare. Dar am avut parte și de respingere din partea celor care poate nu înțeleg care este scopul acestei păpuși. De obicei sunt oameni care au probleme cu alăptatul, în general, sau care văd ceva de natură sexuală în toată această treabă”.

Păpușa, scoasă inițial la vânzare cu prețul de 89 de dolari, este vândută acum la jumătate de preț, după ce lansarea oficială a fost un eșec, iar vânzările mult sub așteptări, mai ales după ce forumurile de părinți s-au umplut de critici la adresa păpușii, aceasta fiind considerată ”grețoasă” sau chiar ”obscenă”.

Potrivit Berujan, alăptatul la sân are beneficii atât pentru mamă, cât și pentru copil, păpușa având rolul de a învăța tinerele fete ”abilitățile de care vor avea nevoie când își vor crește copiii”.

Sally Wendkos, autoarea unei cărți despre beneficiile alăptatului la sân, crede că această reacție este cauzată de faptul că americanii se raportează la sânii femeilor ca la obiecte sexuale, nu ca la niște instrumente de alăptat.

”Mi se pare o jucărie foarte drăguță. Este bizar să consideri jucăria obscenă. Din păcate, foarte mulți oameni din societatea noastră continuă să vadă alăptatul ca pe un act sexual, în timp ce în alte țări alăptatul la sân este ceva cât se poate de natural”.

Reprezentantul Berujan în SUA, Dennis Lewis, a adăugat că păpușa care suge la sân este mult mai puțin ”sexuală” decât alte păpuși populare în SUA, precum Barbie sau Bratz. 

Păpușa care suge la sân

×