x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - pereche enormă de chiloţi a înlocuit steagul de pe reşedinţa preşedintelui Cehiei

VIDEO - pereche enormă de chiloţi a înlocuit steagul de pe reşedinţa preşedintelui Cehiei

21 Sep 2015   •   12:14
VIDEO - pereche enormă de chiloţi a înlocuit steagul de pe reşedinţa preşedintelui Cehiei

Mai mulţi protestatari au înlocuit sâmbătă drapelul naţional al Cehiei cu o pereche de boxeri uriaşi de culoare roşie, pe Castelul din Praga, reşedinţa preşedintelui Miloş Zeman, relatează Radio Praga şi BBC.

Trei persoane au fost arestate în urma acestui incident, la originea căruia se află reprezentanţi ai grupului artistic Ztohoven, care au dorit să-şi exprime în acest mod inedit dezacordul faţă de poziţia şefului statului într-o serie de probleme - 'o persoană căreia nu-i este ruşine de nimic'. Membrii grupului şi-au pus în aplicare planul în timpul zilei, deghizaţi în coşari.

Într-o declaraţie dată publicităţii, aceştia confirmă că prin gestul lor au dorit să protesteze faţă de o serie de declaraţii şi acţiuni ale preşedintelui Milos Zeman. Potrivit BBC, grupul Ztohoven a făcut şi în trecut o serie de farse. În incidentul de sâmbătă, protestatarii au ales culoarea roşie pentru a simboliza ceea ce reprezentanţii grupului consideră a fi relaţii mult prea strânse între Zeman cu Rusia şi China. De altfel, pentru sprijinul declarat faţă de Rusia în conflictul cu Ucraina, în noiembrie anul trecut Zeman a fost luat la ţintă de protestatari, care au aruncat în el cu ouă.

O anchetă a fost declanşată pentru a elucida circumstanţele în care reprezentanţii acestui grup artistic au reuşit să ajungă pe acoperişul celei mai bine păzite clădiri din Praga.




×