x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Primele imagini cu teroristul din Burgas. Identitatea bărbatului nu a fost încă stabilită

VIDEO: Primele imagini cu teroristul din Burgas. Identitatea bărbatului nu a fost încă stabilită

19 Iul 2012   •   10:23
VIDEO: Primele imagini cu teroristul din Burgas. Identitatea bărbatului nu a fost încă stabilită

Opt persoane au fost ucise si alte 31 au fost ranite intr-o explozie care a vizat un autocar cu turisti israelieni in parcarea aeroportului din statiunea bulgara Burgas.

"Explozia a fost provocata de un barbat care a murit in atentat si a carui identitate exacta nu a fost stabilita. Documentele sale de calatorie constau intr-un permis de conducere fals din statul Michigan, Statele Unite", a declarat ministrul bulgar de Interne Tvetan Tvetanov, citat de AFP

"Atacatorul, imbracat cu pantaloni scurti si purtand un rucsac, arata ca orice alt turist. El a pus rucsacul in compartimentul pentru bagaje al autobuzului, unde s-a produs explozia", a precizat ministrul.

Atacul, imputat de Israel Iranului, a vizat un autocar care transfera catre terminal turistii israelieni sositi cu un avion charter cu 151 de persoane la bord si care urma sa se indrepte ulteror spre statiunea balneara Slancev Briag, la nord de Burgas.

Potrivit lui Tvetanov, mortii sunt sase turisti israelieni, soferul bulgar al autobuzului si atacatorul sinucigas. Alti 31 de israelieni au fost raniti in atentat, dintre care doi se afla in coma.

Atentatul coincide cu marcarea a 18 ani de la atentatul comis in 1994 impotriva Asociatiei evreiesti de ajutor reciproc din Argentina (AMIA), la Buenos Aires, care s-a soldat cu 85 de morti si aproximativ 300 de raniti, un atentat imputat de Israel tot Iranului.

×