x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Renato Usatîi pleacă din nou la Moscova: Am de pregătit mai multe chestiuni pentru cazul în care băieţii vor decide să mă aresteze

VIDEO - Renato Usatîi pleacă din nou la Moscova: Am de pregătit mai multe chestiuni pentru cazul în care băieţii vor decide să mă aresteze

20 Oct 2015   •   16:12

Renato Usatîi, lider al formaţiunii politice 'Partidul Nostru' din Republica Moldova şi primar al oraşului Bălţi, a plecat din noul la Moscova, potrivit unor imagini video postate chiar de politicianul prorus pe o reţea de socializare, informează agenţia de presă Unimedia şi Radio Chişinău.

'Pentru a nu se bucura unii procurori, poliţişti şi alţi conducători din Alianţă care încă nu se află lângă Filat, a trebuit să plec la Moscova, am de pregătit mai multe chestiuni foarte importante, inclusiv câteva filmuleţe pentru ca, în cazul în care băieţii vor decide să mă aresteze, să apară pe Internet', afirmă Usatîi în imaginile postate.

În aceeaşi înregistrare, Renato Usatîi întreabă procurorii de ce nu au fost intentate dosare penale în urma interceptării telefoanelor sale.

Săptămâna trecută primarul municipiului Bălţi a dat publicităţii mai multe înregistrări ale unor convorbiri telefonice în care se presupune că ar fi vorba despre fostul premier Vlad Filat şi omul de afaceri Ilan Shor.

Ulterior, Procuratura Generală a Republicii Moldova s-a autosesizat şi a pornit urmărirea penală pe marginea difuzării înregistrărilor de convorbiri, dar şi a afirmaţiilor lui Renato Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari şi politicieni.

Vlad Filat a fost lipsit la 15 octombrie de imunitate parlamentară, în urma unui vot controversat în legislativul de la Chişinău, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialiştilor, al lui Igor Dodon, şi formaţiunea de stânga condusă de Renato Usatîi.

Filat afirmă că întreaga afacere este orchestrată de oligarhul Vlad Plahotniuc, unul din rivalii săi politici care ar controla sistemul de justiţie din Republica Moldova. Filat nu exclude, de asemenea, ca Plahotniuc să aibă o înţelegere cu Renato Usatîi, controversat om de afaceri apropiat de Moscova, şi cu liderul comunist Vladimir Voronin, privind provocarea de alegeri anticipate prin care să fie deturnat parcursul european al Republicii Moldova.

În timpul alegerilor parlamentare din 2014, Renato Usatîi, care era liderul partidului 'Patria', exclus din cursa electorală de Curtea de Apel de la Chişinău, a plecat la Moscova, de unde a susţinut conferinţe de presă şi s-a filmat punând ştampila pe buletinul de vot. Analişti afirmau, la acea vreme, că Usatîi ar fi primit bani din Rusia pentru campania sa electorală. AGERPRES

 
Улетаю в Москву. Нужно подготовить некоторые вещи. Прокуроры и полицейские не дают нормально работать. Вечером выйду в эфир из Москвы. Послезавтра вернусь.

Posted by Renato Usatii on Tuesday, October 20, 2015


×