x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO! Un avion s-a prăbușit în fața a mii de oameni de Ziua Națională a Australiei

VIDEO! Un avion s-a prăbușit în fața a mii de oameni de Ziua Națională a Australiei

27 Ian 2017   •   10:05
VIDEO! Un avion s-a prăbușit în fața a mii de oameni de Ziua Națională a Australiei

Un avion de mici dimensiuni a plonjat în apele unui râu sub privirile îngrozite a mii spectatori reuniţi pentru un foc de artificii în Australia Occidentală, accident soldat cu moartea a două persoane, relatează AFP. 

Imaginile difuzate pe reţelele de socializare au arătat cum aparatul Grumman G-73 Mallard, un avion amfibie uşor, este pe cale să traverseze râul Swan din oraşul Perth cu ocazia sărbătorii la 26 ianuarie a Zilei Naţionale a Australiei - Australia Day, care marchează sosirea primilor colonizatori britanici. Însă aparatul se prăbuşeşte în apele râului. Pilotul în vârstă de 52 de ani, Peter Lunch, considerat "foarte experimentat" potrivit poliţiei, şi însoţitoarea sa indoneziană, Endah Cakrawati, de 30 de ani, au murit amândoi în accident. 

"Mulţumim Domnului că avionul a căzut în acel loc în apă", a declarat vineri jurnaliştilor comisarul interimar al poliţiei din Australia Occidentale, Stephen Brown. "Pe mal erau mii de persoane. Iar în largul malului de vest al râului erau zeci de oameni cu bărcile", a subliniat el. 

Râul Swan traversează oraşul Perth, iar avionul amfibie participa la un spectacol aviatic de dinaintea focului de artificii. 

Potrivit Agerpres, focul de artificii pentru care se strânseseră peste 300.000 de spectatori a fost anulat.

 

×
Subiecte în articol: avion prabusit australia