x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Un pasager a fost târât cu forța din avion, după ce a făcut scandal

VIDEO - Un pasager a fost târât cu forța din avion, după ce a făcut scandal

11 Apr 2017   •   14:20
VIDEO - Un pasager a fost târât cu forța din avion, după ce a făcut scandal

Un pasager a fost dat afară cu forţa, duminică, dintr-un avion aflat în Statele Unite şi aparţinând companiei United Airlines care urma să zboare de la Chicago la Louisville, Kentucky, şi care era suprarezervat. Evenimentul a declanşat un val de indignare după ce un clip video filmat de unul dintre pasageri şi în care se observă evenimentele petrecute în timpul incidentului a fost publicat pe internet, informează luni DPA şi Reuters. 

În materialul video distribuit pe reţelele de socializare se pot vedea mai mulţi agenţi de pază care îl trag pe bărbat din scaun folosind forţa. Cu ochelarii strâmbi şi ţipând, pasagerul, care pare să fie de origine asiatică, este târât de mâini, pe spate, în timp ce sângerează şi pare ameţit, iar o femeie, care este şi ea pasager, poate fi auzită întrebându-i pe agenţi ce îi fac bărbatului. 

Într-o scrisoare publicată pentru angajaţii companiei, al cărei conţinut a fost văzut de Reuters, directorul executiv al companiei, Oscar Munoz, a calificat incidentul drept "un eveniment îngrijorător pentru noi toţi de aici de la United". "Zborul Flight 3411 de la Chicago la Louisville era suprarezervat. După ce echipa noastră a căutat voluntari, unul dintre clienţi a refuzat să plece de bună voie din aeronavă, iar forţele de ordine au fost rugate să vină la poartă", arată United într-o declaraţie publicată pe pagina de Twitter a companiei. "Când l-am abordat pe unul dintre aceşti pasageri pentru a-i explica cu părere de rău că i se refuză îmbarcarea, acesta a ridicat vocea şi a refuzat să se conformeze instrucţiunilor membrilor echipajului", scrie Munoz. Acesta a declarat că va fi efectuată o anchetă cu privire la cele întâmplate şi că se va discuta cu pasagerul pentru a se rezolva situaţia. 



Un pasager care a distribuit pe Facebook clipul video filmat în timpul incidentului şi care a stârnit un val de indignare a declarat pentru publicaţia Louisville Courier Journal că United Airlines a căutat voluntari care urmau să primească despăgubiri şi să fie reprogramaţi astfel încât personalul aeronavei să poată decola către Louisville. Deoarece nu au putut fi găsite persoane doritoare să-şi amâne zborul, pasagerii care urmau să părăsească avionul au fost aleşi la întâmplare, iar un cuplu a ieşit fără incidente. 

Activitatea unuia dintre agenţii din cadrul Chicago Department of Aviation, care nu a urmat protocolul, a fost suspendată pe perioada investigaţiei, a declarat o purtătoare de cuvânt pentru publicaţia Chicago Sun-Times. 

Departamentul Transporturilor din SUA (DOT) a anunţat că va ancheta dacă United a urmat regulamentul privind zborurile suprarezervate, cod ce stabileşte modul de intervenţie în astfel de situaţii. 

Luna trecută, două adolescente îmbrăcate în colanţi au fost refuzate la îmbarcarea într-un avion care urma să zboare de la Denver la Minneapolis deoarece angajaţii companiei au considerat că ţinuta acestora nu respecta codul vestimentar impus angajaţilor sau familiilor acestora posesoare ale legitimaţiilor gratuite de călătorie.AGERPRES

×