x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viitoarele focare de COVID-19, prezise de căutările pe Google

Viitoarele focare de COVID-19, prezise de căutările pe Google

13 Sep 2020   •   15:32
Viitoarele focare de COVID-19, prezise de căutările pe Google

Căutările pe tema durerilor de stomac au prezis o creştere a cazurilor de COVID-19. Cele mai multe căutări au fost făcute în New York, New Jersey si California, astfel că Google Trends poate fi un instrument valoros pentru prezicerea unor noi focare de infecţie COVID-19, scrie Bloomberg.

O persoană care are dureri de stomac şi caută tratament pe Google ar putea fi de mare ajutor, remarcă sursa citată. De altfel, căutările pe internet privind simptomele gastro-intestinale au prezis o creştere a cazurilor de COVID-19, spun cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts. Ei au comparat căutările pe Google pe tema pierderii gustului, mirosului şi apariţiei diareei, cu infectarea cu COVID-19 în 15 state americane.

Cele mai multe căutări au fost făcute de locuitorii din New york, New Jersey, California, Massachusetts şi Illions. Ulterior, s-au dovedit a fi şi cele mai afectate oraşe de pandemie. Datele subliniază că Google Trends poate fi un instrument valoros pentru prezicerea unor noi focare de COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: cautare pe google