x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viitor sumbru pentru SUA. Preocupările americanilor pentru vârsta viitorului președinte

Viitor sumbru pentru SUA. Preocupările americanilor pentru vârsta viitorului președinte

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   20:45
Viitor sumbru pentru SUA. Preocupările americanilor pentru vârsta viitorului președinte
Sursa foto: hepta

Se anunță vremuri grele pentru Statele Unite, în condițiile în care favoriții pentru noul mandat de președinte au vârste destul de înaintate.

Circa 62% dintre locuitorii statului New York nu vor să-l mai voteze pentru un al doilea mandat pe democratul Joe Biden, arată un sondaj realizat de Sienna College, citat de dpa. În aceeași situație este și ex-președintele republican, Donald Trump, care nu mai este dorit de 60% dintre new-yorkezi. 

Liderul de la Casa Albă se află acum la Adunarea Generală a ONU de la New York, în timp ce primarul orașului Eric Adams şi guvernatoarea Kathy Hochul îl acuză de gestionarea crizei migranților în această vară. 

Joe Biden este contestat în Partidul Democrat din cauza vârstei, deși secretara de presă a Casei Albe Karine Jean-Pierre a respins aceste preocupări.
"Vă pot vorbi din experienţă. Vă asigur de înţelepciunea sa", a spus aceasta.

Însă numeroasele gafe ale președintelui de-a lungul actualului mandat indică probleme legate de vârsta sa, în pofida faptului că administrația de la Casa Albă neagă constant. Joe Biden ar avea 86 de ani la finalul celui de-al doilea mandat, dacă va fi reales. 

Un sondaj YouGov realizat la nivel naţional, săptămâna trecută, arată că doar 34% dintre americani se aşteaptă ca Joe Biden să finalizeze cel de-al doilea mandat, dacă va câștiga alegerile.

În timp de Joe Biden are 80 de ani, Donald Trump are 77 de ani, așa că ambii provoacă îngrijorări în rândul populației.

Donald Trump conduce acum în alegerile primare ale Partidului Republican. Prin urmare cei doi contracandidați sunt favoriți în cursa electorală și este de așteptat ca unul dintre ei să câștige alegerile de anul viitor. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×