x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban dorește autonomie pentru toți etnicii maghiari care trăiesc în afara graniţelor Ungariei

Viktor Orban dorește autonomie pentru toți etnicii maghiari care trăiesc în afara graniţelor Ungariei

10 Mai 2014   •   21:25
Viktor Orban dorește autonomie pentru toți etnicii maghiari care trăiesc în afara graniţelor Ungariei

Ungaria îşi va susţine drepturile în cadrul Uniunii Europene şi doreşte autonomie pentru etnicii maghiari care trăiesc în afara graniţelor sale, în Europa Centrală, inclusiv în Ucraina, a declarat sâmbătă premierul Viktor Orban, preluat de Reuters.

Viktor Orban, care a fost reales oficial de către parlament pentru un al doilea mandat consecutiv în urma alegerilor de luna trecută, a declarat că etnicii maghiari au sprijinit politicile sale de a uni naţiunea 'peste frontiere'. Guvernul său anterior, aminteşte Reuters, acordase etnicilor maghiari din ţările vecine cetăţenie la scurt timp după preluarea mandatului în 2010. 'Noi privim problema maghiară ca pe o problemă europeană', a declarat Viktor Orban, citat de Reuters, în primul său discurs în faţa parlamentului de la realegerea sa.

'Maghiarii din Bazinul Carpatic au dreptul la dublă cetăţenie, la drepturi comunitare şi, de asemenea, la autonomie', a precizat premierul Orban. Premierul a subliniat, de asemenea, sâmbătă, că problema etnicilor maghiari este deosebit de actuală din cauza situaţiei din ţara vecină, Ucraina, unde locuiesc aproximativ 200.000 de etnici maghiari, care au dreptul la cetăţenia ungară şi, de asemenea, la autoadministrare.

×
Subiecte în articol: Viktor Orban maghiari autonomie