x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban: Ungaria va construi un gard la frontierele cu România şi Croaţia

Viktor Orban: Ungaria va construi un gard la frontierele cu România şi Croaţia

16 Sep 2015   •   21:27
Viktor Orban: Ungaria va construi un gard la frontierele cu România şi Croaţia
Sursa foto: MTI

Ungaria va construi un gard la frontiera cu România şi de-a lungul unor porţiuni ale frontierei sale cu Croaţia, a declarat premierul ungar Viktor Orban în cadrul unui interviu pentru ziarul austriac Die Presse publicat miercuri, relatează Reuters.

'Am decis să construim un gard la frontiera cu România', a afirmat Orban, conform site-ului Die Presse consultat de Reuters. 'De asemenea, vom ridica un gard în anumite porţiuni ale frontierei cu Croaţia', a mai spus el.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunţat marţi că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la graniţa cu România a gardului pe care îl construieşte la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranţi.

''Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la graniţa ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraţioniste în direcţia României'', a spus şeful diplomaţiei ungare.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanţii de persoane care acţionează de-a lungul graniţei cu Serbia îşi modifică ruta către graniţa cu România şi este probabil ca presiunea migraţionistă să se mute în direcţia României.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: refugiati gard