x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vinul ''Game of Thrones'' va fi scos pe piaţă în primăvară, înaintea lansării sezonului 7 al serialului

Vinul ''Game of Thrones'' va fi scos pe piaţă în primăvară, înaintea lansării sezonului 7 al serialului

30 Noi 2016   •   23:10
Vinul ''Game of Thrones'' va fi scos pe piaţă în primăvară, înaintea lansării sezonului 7 al serialului

Toate par mai bune cu puţin vin în stomac'', spune Tyrion Lannister, unul dintre personajele principale din ''Game of Thrones'' (Urzeala Tronurilor). Fanii acestui serial de mare succes mondial vor putea experimenta chiar ei acest lucru, trăind cu şi mai multă intensitate atmosfera din Westeros, odată cu lansarea, în primăvara anului viitor, a trei tipuri de vin create special pentru împătimiţii serialului. HBO a anunţat încheierea unei asocieri cu Vintages Wine Estates, o companie viticolă din California, Statele Unite, în vederea realizării vinului oficial al serialului de succes ''Game of Thrones'', informează marţi Direct Matin. 

Vinul este prevăzut să fie pus în vânzare în primăvara anului 2017, iar gama va cuprinde trei soiuri, în onoarea serialului, două roşii - între care un Cabernet Sauvignon - şi unul alb (Chardonnay). 

Preţul unei sticle de 750 ml va fi cuprins între 19 euro şi 37,5 euro, mai arată sursa citată. 

"Având în vedere rolul important pe care îl joacă vinul în 'Game of Thrones' şi succesul nostru anterior în ceea ce priveşte băuturile, producţia unui vin oficial al seriei a părut o continuare naturală pentru fanii noştri", a declarat Jeff Peters, director de marketing la HBO, făcând referire la berea lansată în urmă cu doi ani. "Vinul 'Game of Thrones' va contribui la experienţa fanilor în lupta pentru Tronul de Fier care se intensifică în ultimele sezoane", a adăugat el. 

''Orice fan al 'Game of Thrones' apreciază rolul pe care îl joacă vinul în saga'', susţine la rândul său Pat Roney, preşedinte şi director executiv al Vintage Wine Estates într-o declaraţie de presă, potrivit Mashable. 'Suntem foarte încântaţi de parteneriatul cu HBO pentru a le oferi fanilor ceva delicios de sorbit în timp pun la cale propriile căi către Tronul de Fier'', a adăugat el. 

În 2014, HBO a încheiat un parteneriat cu Brewery Ommegang şi a scos pe piaţă berea serialului. În acelaşi an, o companie australiană a lansat neoficial vinuri 'Game of Thrones' numite ''Wines of Westeros'', mai arată Mashable. 

Sezonul 7 al "Game of Thrones" va începe anul viitor, în vară, nu în luna aprilie aşa cum a fost cazul celorlalte sezoane de până acum, iar noul sezon va conţine doar 7 episoade în loc de 10 ca de obicei. 

Sezonul 6 din "Game of Thrones" a doborât recordurile de audienţă ale HBO înregistrând o medie de 23 de milioane de telespectatori pe episod. La cea de-a 68-a ediţie a Premiilor Emmy, cea mai înaltă distincţie din lumea televiziunii americane, serialul, care s-a prezentat la startul competiţiei cu nu mai puţin de 23 de nominalizări, a câştigat în total 12 premii Emmy, inclusiv pentru regie şi scenariu. Cu cele 38 de premii Emmy câştigate în total, ''Game of Thrones'' a intrat în istoria ''Emmy Awards''.AGERPRES

×