x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violenţele se extind în Marea Britanie prin BlackBerry. Reuniune de urgenţă Guvern - serviciile de securitate

Violenţele se extind în Marea Britanie prin BlackBerry. Reuniune de urgenţă Guvern - serviciile de securitate

09 Aug 2011   •   06:34
Violenţele se extind în Marea Britanie prin BlackBerry. Reuniune de urgenţă Guvern - serviciile de securitate

Violentele si jafurile declansate la sfarsitul saptamanii trecute au continuat la Londra, luni noapte, si s-au extins si in alte orase din Marea Britanie, precum Birmingham, Liverpool si Bristol, unde au urmat acelasi tipar, brevetat in Tottenham.

Scotland Yard a mobilizat inca 1.700 de politisti pentru a face fata celor mai grave incidente produse in capitala britanica in ultimii ani, politia anuntand ca de la inceputul evenimentelor au fost arestate 334 de persoane, intre care si un baiat de 11 ani. 69 dintre cei arestati au fost deja pusi sub acuzare pentru incidentele produse in zona Londrei.

Sute de politisti au intervenit pentru a combate violentele la Hackney, la cativa kilometri de Stratford, in estul Londrei, unde, peste mai putin de un an, se vor desfasura Jocurile Olimpice.

La Birmingham, politia a confirmat arestarea a 87 de tineri care au spart geamurile magazinelor si au comis jafuri in centrul orasului, acolo unde, de asemenea, a fost incendiat un comisariat de politie. Si la Liverpool politia s-a confruntat cu manifestantii violenti, care au incendiat mai multe masini.

Violentele i-au determinat pe premierul britanic, David Cameron, dar si pe ministrul de Interne, Theresa May, sa-si scurteze vacanta in Italia, cei doi programand marti o reuniune de urgenta cu serviciile de interventie.

Un cunoscut specialist media a lansat ipoteza organizarii si propagarii violentelor din Marea Britanie prin intermediul BlackBerry Messenger.

×