x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Virginia, următoarea Florida?

Virginia, următoarea Florida?

05 Noi 2008   •   00:00

Jurnaliştii de la CBS se întreabă dacă nu cumva alegerile din statul Virgina vor semăna cu cele din Florida de acum patru ani, atunci când Bush a câştigat în instanţă.



În Virginia, o asociaţie a afroamericanilor a deschis un proces legat de alegerile de mai devreme, iniţiativă deja respinsă. Ziua alegerilor este descrisă acum de către observatori ca "o mizerie".

Cei de la CBS au primit deja rapoarte de la diferite grupuri de votanţi care arată că Virginia, un adevărat câmp de bătălie electorală, are deja probleme.

Există deja 20 de zone care se confruntă cu adevărate probleme: maşinile s-au defectat, buletinele de vot au fost îndesate în valize sau cutii, motivând că se vor număra mai târziu, cozi lungi, votanţi nervoşi. Aceste lucruri i-au făcut pe unii dintre votanţi să creadă că voturile lor nu vor fi numărate.

Există de asemenea o altă problemă mai mare. Aceea că s-au dat oamenilor buletine de vot provizorii şi nu cele care se folosesc în caz de urgenţă atunci când maşinăriile s-au defectat, în special în zona Richmond. Aceasta înseamnă că aceste voturi nu vor fi numărate azi.

Proces
Conform Fox News, un judecător federal a ordonat autorităţilor din Virginia să păstreze buletinele de vot care au ajuns mai târziu la alegători, buletine de vot care vor trebui numărate, după cum susţin cei din echipa de campanie a republicanului John McCain.

Aceştia au susţinut la o audiere în cadrul unui proces că aceste buletine de vot nu au fost expediate prin poştă la timp unui număr suficient de militari care se află sub arme în străinătate. I s-a cerut Curţii să decidă ca oficialităţile statului Virginia să numere şi buletinele de vot care vor veni de la militarii din străinătate care au fost trimise marţi şi care vor fi primite pe 14 noiembrie.

Judecătorul Richard Williams a spus că va audia părţile pe 10 noiembrie şi a decis ca până atunci voturile primite să fie păstrate de autorităţi.

×