x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Visa Waiver pentru SUA: România mai are de aşteptat

Visa Waiver pentru SUA: România mai are de aşteptat

de Jurnalul National    |    17 Mar 2008   •   00:00

Secretarul american pentru Securitate Internă, Michael Chertoff, a declarat ieri, la Bruxelles, că România trebuie să reducă rata de refuz a vizelor pentru a beneficia de regimul Visa Waiver



Statele Unite şi-au reiterat poziţia faţă de România în ceea ce priveşte ridicarea obligativităţilor vizelor pentru cetăţenii români. Secretarul american pentru Securitate Internă, Michael Chertoff, a declarat ieri, la Bruxelles, că România trebuie să reducă rata de refuz a vizelor pentru a beneficia de regimul Visa Waiver. Washingtonul îşi doreşte ca această rată, care acum este de 37%, să fie sub pragul de 10%. “Mai sunt şi alte cerinţe (adresate României ­ n.r.), cum ar fi capacitatea să ne asiguraţi că aveţi grăniceri eficienţi, un management eficient al securităţii paşapoartelor şi o documentaţie corespunzătoare”, a declarat Chertoff la o conferinţă organizată de Fundaţia Marshall din Germania. “Nu pot evalua unde se află România acum în acest cadru, dar aş spune că cerinţele sunt clare şi că suntem mai mult decât bucuroşi să colaborăm cu fiecare ţară în parte pentru a le îndruma în legătură cu ceea ce pot face pentru a obţine o poziţie mai bună”, a adăugat oficialul american.
România a susţinut până în prezent atât politica UE, care insistă pe necesitatea ridicării, de către SUA, a obligativităţii vizelor pentru întregul bloc comunitar, cât şi a coaliţiei celor şapte state est-europene care au militat anul trecut pentru ridicarea vizelor.

×
Subiecte în articol: externe