x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizita lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată până în octombrie

Vizita lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată până în octombrie

01 Mar 2017   •   13:40
Vizita lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată până în octombrie

Preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Theresa May au convenit să amâne cu trei luni vizita de stat a liderului american, la cererea acestuia, relatează publicaţia The Sun, în ediţia de marţi, citând surse guvernamentale. 

Sursele citate au indicat că Trump şi May au avut în urmă cu două săptămâni o convorbire telefonică în care au discutat despre protestele iscate în Regatul Unit de faptul că liderul de la Casa Albă ar urma să fie primit de regina Elisabeta a II-a şi că ar susţine un discurs în Parlament. 

Prin urmare, vizita programată în iulie 2017 va fi amânată pentru perioada 5-8 octombrie. 

Regina îl va primi pe Trump la reşedinţa ei de la Balmoral, iar preşedintele va evita scandalul unei apariţii în Parlament, întrucât în acea perioadă reprezentanţii Camerei Comunelor vor fi încă în vacanţă. 

"Trump încă îşi doreşte să vină în cursul acestui an, dar vrea ca tensiunea să se mai domolească până atunci. Cei de la Casa Albă urmăresc surprinzător de îndeaproape ce se întâmplă aici şi nu vor să provoace un scandal", au declarat surse guvernamentale citate de tabloidul britanic. 

Potrivit The Sun, singurul preşedinte american care a mai vizitat-o pe regină la reşedinţa de la Balmoral a fost Dwight Eisenhower, în 1959. 

Cotidianul mai notează că Trump a cerut ca pe parcursul vizitei să poată vizita camerele de război ale lui Churchill, cu ministrul de externe Boris Johnson pe post de ghid. Johnson este autorul unei biografii a fostului premier britanic.

AGERPRES

×