x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vlad Filat nu vrea să fie preşedinte al Republicii Moldova

Vlad Filat nu vrea să fie preşedinte al Republicii Moldova

22 Mar 2010   •   00:00

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat că nu este interesat să devină preşedinte al ţării, funcţia de şef al Guvernului permiţându-i să îşi respecte angajamentele pe care şi le-a asumat.



"Funcţia de prim-ministru îmi permite să îndeplinesc angajamentele pe care mi le-am asumat. Sunt mulţi oameni care ar putea deţine funcţia de preşedinte al ţării. Nu există oameni de neînlocuit", a spus Filat, duminică, în timpul unei întâlniri cu bloggerii din Republica Moldova, în cadrul unui eveniment organizat de Unimedia.

Premierul moldovean a precizat că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în primăvara anului viitor, iar alegerile locale ar putea fi organizate în acest caz la un interval de jumătate de an după cele anticipate, relatează Jurnal de Chişinău, citat de Mediafax.

"Cred că dacă vom ajunge să avem alegeri parlamentare anticipate, trebuie să pornim pe această cale foarte hotărâţi, pentru că este o provocare, dar, mai ales, un moment decisiv, pentru că astfel vom putea pune punct posibilităţii revenirii la putere a unui regim autoritar", a afirmat Filat.

Întrebat despre modalitatea în care Partidul Liberal Democrat (PLDM), pe care îl conduce, se va prezenta la alegerile anticipate, Vlad Filat a răspuns că acest lucru nu a fost stabilit deocamdată.

Totuşi, liderul PLDM a menţionat că se va acorda atenţie formatului în care PLDM va participa la scrutin. "Trebuie să fim foarte atenţi ca nu cumva prezenţa la alegeri împreună cu cineva să ne aducă mai puţine voturi decât ne-ar aduce dacă am merge aparte", a declarat Filat.

×
Subiecte în articol: externe