x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse după atacul aerian american în Siria

Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse după atacul aerian american în Siria

07 Apr 2017   •   13:54
Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse după atacul aerian american în Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat pentru vineri seara o reuniune a Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse pentru a discuta despre atacul aerian al SUA în Siria, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Reuters şi TASS. 

Rusia şi-a suspendat acordul cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria. 

Peskov a declarat că Rusia va menţine deschise canalele tehnice şi militare de comunicare cu Washingtonul, dar nu va face schimb de informaţii prin intermediul acestora. 

"În urma atacului aerian american, riscurile (privind o coliziune între avioane ruse şi americane) sunt semnificativ mai mari", a declarat Peskov. 

Atacul SUA în Siria a fost întreprins de fapt în interesul organizaţiei Statul Islamic (SI) şi altor grupări teroriste care operează în Siria, a acuzat acesta. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a atenţionat că Rusia percepe atacul SUA în Siria ca un act de agresiune împotriva aliatului său. "În condiţiile în care noi acordăm ajutor forţelor militare siriene în conformitate cu solicitarea care ne-a fost adresată de conducerea Siriei, Siria este aliatul nostru", a explicat Peskov. 

Cu toate acestea, Dmitri Peskov a refuzat să comenteze posibilitatea ca forţele militare ruse să apere obiectivele militare siriene. "Această întrebare trebuie pusă colegilor noştri militari", a declarat secretarul de presă al preşedintelui rus. AGERPRES

×