x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin salută 'alegerea stabilităţii' după victoria partidului său în alegerile legislative

Vladimir Putin salută 'alegerea stabilităţii' după victoria partidului său în alegerile legislative

19 Sep 2016   •   21:10

Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat luni că ruşii au ales 'stabilitatea' după victoria zdrobitoare în alegerile legislative a partidului său, Rusia Unită, care a obţinut majoritatea absolută şi un număr de locuri record în Dumă (Camera inferioară a Parlamentului federal rus), relatează AFP. 

Vladimir Putin a amintit, în cursul unei reuniunii cu guvernul, că scrutinul de duminică s-a desfăşurat într-un context de criză economică cauzată de prăbuşirea preţurilor la hidrocarburi şi de sancţiunile occidentale legate de criza ucraineană, care au afectat puternic puterea de cumpărare a populaţiei. 

'Având în vedere aceste dificultăţi, situaţii neaşteptate şi riscuri, oamenii au ales stabilitatea şi încrederea în guvern, care se bazează pe partidul Rusia Unită în parlament, pentru a acţiona în interesul lor', a afirmat el. 

Partidul pro-Kremlin Rusia Unită a obţinut majoritatea absolută cu aproximativ 54,2% din voturi, după numărarea luni a peste 99% din buletinele de vot, potrivit Comisiei electorale centrale. 

Aceste alegeri au avut loc într-un moment în care ţara traversează cea mai lungă perioadă de recesiune, de la intrarea lui Vladimir Putin în politică în 1999. Scrutinul este de asemenea prima consultare la scară naţională după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, urmată de declanşarea conflictului în estul separatist al Ucrainei şi de deteriorarea relaţiilor între Moscova şi ţările occidentale.

AGERPRES

×