x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin susţine că Ucraina este utilizată de Occident ca "instrument de confruntare" cu Rusia

Vladimir Putin susţine că Ucraina este utilizată de Occident ca "instrument de confruntare" cu Rusia

21 Feb 2022   •   18:30
Vladimir Putin susţine că Ucraina este utilizată de Occident ca "instrument de confruntare" cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Rusia se confruntă cu o ameninţare serioasă" din cauza utilizării Ucrainei de către Occident ca "instrument de confruntare", a afirmat luni preşedintele Vladimir Putin, subliniind că vrea evitarea unui conflict prin solicitarea garanţiilor de securitate.

"Utilizarea Ucrainei ca instrument de confruntare cu ţara noastră reprezintă o ameninţare serioasă, foarte mare, pentru noi. Dar prioritatea noastră nu este confruntarea, ci securitatea", a declarat Vladimir Putin, potrivit cotidianului Le Figaro, la finalul unei reuniuni a Consiliului pentru Securitate Naţională.

"Dacă Rusia se va confrunta cu ameninţarea generată de admiterea Ucrainei în NATO, riscurile la adresa ţării noastre se vor amplifica", a atras atenţia Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.

Liderul de la Kremlin a anunţat că analizează cererile liderilor regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk de recunoaştere a independenţei. "Scopul reuniunii de astăzi a fost ascultarea colegilor noştri şi determinarea viitorilor paşi în acest sens. Am înţeles că procesul de pace, care este în impas din 2019, nu are nicio perspectivă", a adăugat preşdintele Rusiei, acuzând autorităţile ucrainene că nu respectă armistiţiul convenit prin Acordul de la Minsk.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin