x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volen Siderov, sau politicianul scandalagiu

Volen Siderov, sau politicianul scandalagiu

de Mihaela Matachita    |    09 Feb 2010   •   00:00

Bulgarii sunt preocupaţi de ceea ce presa a numit "Cazul Volen Siderov", liderul formaţiunii naţionaliste Ataka, reţinut pentru scurt timp pe aeroportul din Frankfurt pentru că făcuse scandal în avion.



Site-ul Novinite.com a relatat marţi că o instanţă din Germania urmează să ia o decizie în acest caz săptămâna viitoare. Jurgen Linker, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Frankfurt, a spus că acest caz a fost prezentat Procuraturii, fiind analizată posibilitatea punerii sub acuzare a politicianului bulgar.

Pe 3 februarie, liderul Ataka, Volen Siderov, a fost reţinut scurt timp pe aeroportul din Frankfurt după un incident petrecut la bordul unui avion al companiei Lufthansa. Deşi incidentul a fost confirmat de MAE bulgar, citat de BTA, Siderov (53 de ani) neagă că ar fi fost reţinut, Ataka spunând că sunt zvonuri lansate de un necunoscut în scopul de a defăima partidul. Politicianul a ameninţat cu darea în judecată.

Siderov luase avionul de la Sofia şi refuzase să se supună regulamentelor ­ cuplarea centurii de siguranţă la decolare şi aterizare şi rămânerea pe scaun. El ar fi răsturnat mâncarea adusă. Obstrucţionând constant activitatea însoţitorilor de bord, a ajuns chiar în bucătăria avionului. Toate încercările personalului de bord, inclusiv ale pilotului de a-l calma pe liderul extremist bulgar au eşuat. Mai mult, acesta i-a insultat, numindu-i nazişti, antisemiţi, dar şi arieni cu părul blond. Pilotul a fost nevoit să aterizeze departe de poarta de sosire la care era repartizat, pentru a evita scandalul pe aeroport. Când au venit poliţiştii, liderul Ataka i-a insultat şi pe aceştia.

Ataka este partener al partidului la guvernare GERB într-o coaliţie informală, explică Novinite.

×
Subiecte în articol: externe