x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voluntarii Crucii Roşii Vrancea au împărţit cadouri copiilor găzduiţi la Ciortkiv, în Ucraina, de Ziua Copilului

Voluntarii Crucii Roşii Vrancea au împărţit cadouri copiilor găzduiţi la Ciortkiv, în Ucraina, de Ziua Copilului

02 Iun 2022   •   20:35
Voluntarii Crucii Roşii Vrancea au împărţit cadouri copiilor găzduiţi la Ciortkiv, în Ucraina, de Ziua Copilului

Voluntarii Crucii Roşii Vrancea au fost prezenţi, de 1 iunie, în mijlocul copiilor fugiţi din zonele grav afectate de războiul din Ucraina şi găzduiţi la Ciortkiv, în regiunea Ternopil, cărora le-au transmis răvaşe cu mesaje de speranţă şi încurajare din partea copiilor unei grădiniţe din Vrancea, precum şi alte cadouri, a informat, joi, organizaţia nonguvernamentală.

Acţiunea din Ucraina a fost precedată de O activitate la Grădiniţa cu program prelungit nr. 13 din Focşani, unde copiii, împreună cu educatoarele şi voluntarii, au creat zeci de răvaşe colorate cu mesaje de pace, speranţă şi încurajare.

"Voluntarii Crucii Roşii Vrancea cred şi ştiu că inocenţa copiilor poate face ca distanţele mari să nu conteze. De asemenea, ei ştiu că mintea ne arată tot ceea ce ochii au văzut până la un moment dat, aşa cum este, dar că restul 'de văzut' este întotdeauna deschis posibilului, spre orice BINE ar putea, oricând, să apară. Copiii găsesc totul în 'nimic', iar copilăria este un regat al poveştilor, în care totul are suflare. Copiii sunt singurii care pot topi întregul Univers, iar în sufletul fiecărui copil există atât de multă speranţă, bucurie şi iubire încât ne putem permite să visăm, la infinit, la renaştere, la o nouă lume mai bună şi mai uimitoare", au transmis reprezentanţii Crucii Roşii Vrancea.

Voluntarii Crucii Roşii Vrancea sunt prezenţi în Ucraina încă din primele zile ale conflictului din ţara vecină. Până în prezent, Crucea Roşie Vrancea a efectuat peste 60 de transporturi umanitare, cu circa 400 de tone de produse alimentare şi de igienă, medicamente, hrană pentru bebeluşi etc, care au ajuns la nu mai puţin de 30.000 de beneficiari, donaţiile fiind distribuite direct ucrainenilor grav afectaţi de război.

×